Estul naivitatilor noastre : Oare ne putem apara prin cuvinte?

Estul naivitatilor noastre : Oare ne putem apara prin cuvinte?

Editura Humanitas
39,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Estul naivitatilor noastre : Oare ne putem apara prin cuvinte?

„În aceste pagini cuvintele sunt mobilizate într-un regim de urgenţă. În joc este o reparaţie a Istoriei şi încercarea de a ieşi dintr-un trecut traumatic. Se trăieşte cu teama că s-ar putea întâmpla din nou ceva rău, altfel rău decât înainte, folosindu-se materialul, distorsiunile şi tehnicile cu care operase răul de până atunci. Pericolul este o nouă adjudecare a scenei publice de către vechii protagonişti, care sunt pe cale să-şi schimbe costumele şi să-şi distribuie rolurile pentru a juca în noua piesă. Una care, pe afisele Istoriei, nu mai poartă titlul de «socialism victorios», ci de «democraţie» şi de «piaţă liberă». Iar nouă ni se cere să asistăm la spectacol – dar fără comentarii! – şi să admirăm «consensual» performanţele contorsionistilor de profesie.

Or, tocmai despre comentarea noii piese a istoriei e vorba în această carte. Ea poate fi revendicată de către orice cărturar naiv. Adică de către cel care nu poate riposta decât cu mâinile goale (cu «cuvintele goale») la marile manevre politice şi la infrastructurile mistificării.“ - Gabriel LIICEANU

Cartea "Estul naivitatilor noastre" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Gabriel Liiceanu si a fost publicata de editura Humanitas. Se poate cumpara cartea Estul naivitatilor noastre prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Estul naivitatilor noastre" este de 39 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-50-3490-0
Pagini: 423
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Estul naivitatilor noastre : Oare ne putem apara prin cuvinte?

Produse similare si recomandari

Blogstory
Nora Iuga
1.50 RON
Institutia moarta a postei
Ionut Chiva
12.00 RON
Barbat pe tocuri
Michel Martin
18.00 RON
Ioan Slavici. Opere. Volumul VII
Ioan Slavici
68.67 RON
Momente. Schite
Ion Luca Caragiale
12.00 RON
Rezistenta prin teatru
Dinu Kivu
29.98 RON
Basme, nuvele, teatru
Barbu Stefanescu Delavrancea
6.54 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Estul naivitatilor noastre : Oare ne putem apara prin cuvinte?. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Gabriel Liiceanu

Gabriel Liiceanu a publicat inca 31 carti prezente in libraria noastra, 50 de minute cu Plesu si Liiceanu (audiobook) : 10 CD-uri audio, Apel catre lichele (audiobook), Cele trei norme ale mamei (audiobook), Declaratie de iubire (audiobook), Despre limita (audiobook), Despre minciuna(audiobook), Inapoi la argument (audiobook) : cu Gabriel Liiceanu, Itinerariile unei vieti - E. M. Cioran (audiobook), Strategii ale seductiei. De la Romeo si Julieta la sarutul cioranian (audiobook), Usa interzisa (audiobook), Apel catre lichele, Cearta cu filozofia : Eseuri, Declaratie de iubire, Declaratie de iubire. Editia a II-a revizuita(audiobook), Despre limita, Despre limita, Despre minciuna, Despre Noica | Noica inedit : Centenar Constantin Noica – 1909/2009, Despre seductie, Despre ura, Epistolar, Intalnire cu un necunoscut, Jurnalul de la Paltinis. Un model paideic in cultura umanista, Om si simbol : Interpretari ale simbolului in teoria artei si filozofia culturii, Povesti de dragoste la prima vedere, Scrisori catre fiul meu, Sebastian, mon frere (audiobook), Tragicul : O fenomenologie a limitei si depasirii, Usa interzisa, Usa interzisa, Usa interzisa (audiobook), dintre care primele 10 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter