Eros si magie in Renastere. 1484 : Editie cartonata

Eros si magie in Renastere. 1484 : Editie cartonata

Editura Polirom
Editia: III
34,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: BIBLIOTECA IOAN PETRU CULIANU

Recenzie Eros si magie in Renastere. 1484 : Editie cartonata

„Ne gasim in prezent la rascrucea a doua epistemologii: prima, cu radacini inca in epoca Luminilor, crede ca progresul stiintific este cumulativ si ca omenirea va sfirsi prin a descoperi cindva Adevarul; a doua, care nu exista decit de un sfert de secol, considera ca toate viziunile asupra lumii sint valide, ca toate se afla departe de Adevar si ca intre ele nu exista continuitate. Conform acestei epistemologii, viziunea asupra lumii specifica Renasterii si aceea a stiintei moderne, desi aflate in succesiune cronologica, ar fi pur si simplu incomensurabile.

Stiinta renascentista, careia ii sint examinate aici principiile generale, este un sistem coerent, intemeiat pe dimensiunea spirituala, pneumatica a lucrurilor. Aceasta dimensiune este una reala. Sint oare atunci de asemenea reale operatiile intersubiective, a caror existenta este afirmata de magie? Intr-un anume sens, se poate spune ca da.

Daca insa stiintele renascentiste nu sint lipsite de o «valoare de intrebuintare», de ce a trebuit sa intervina schimbarea revolutionara care, incepind cu secolul al XVII-lea, le-a tulburat si apoi le-a distrus?

Revolutia stiintifica europeana care a condus la anihilarea stiintelor renascentiste se bazeaza pe factori religiosi, lipsiti de orice legatura cu stiintele insesi. Si tot de catre religie sint antrenate societatile europene intr-o aventura riscanta ale carei consecinte sintem inca departe de a le putea evalua.” - Ioan Petru Culianu

"în cele din urmă, explicaţia reală a fenomenului vrăjitoriei este mai degrabă dezamăgitoare, mai ales dacă se ţine seama de nenumărate ipoteze fanteziste care au fost formulate de mai..." Continuare...

"Dar să revenim la magia lui Bruno. Vom vedea mai tîrziu că a sa magia mathematica nu e decît o compilaţie demonomagică ale cărei principale surse sînt Trithemius şi Agrippa...." Continuare...

Cartea "Eros si magie in Renastere. 1484" a fost publicata in categoria Filosofie / Filosofie si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Ioan Petru Culianu si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Eros si magie in Renastere. 1484 prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Eros si magie in Renastere. 1484" este de 34.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2530-7
Pagini: 456
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Eros si magie in Renastere. 1484 : Editie cartonata

Produse similare si recomandari

Convingeri si idei
Charles Sanders Peirce
11.90 RON
Filozofia vinului
Massimo Dona
25.00 RON
Despre om si societate
Thomas Hobbes
11.90 RON
Facerea - Tratat despre spirit
Corneliu Mircea
50.00 RON
Din cronica filosofiei romanesti
Ion Petrovici
50.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Eros si magie in Renastere. 1484 : Editie cartonata. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Ioan Petru Culianu

Ioan Petru Culianu a publicat inca 6 carti prezente in libraria noastra, Studii romanesti II. Soarele si Luna. Otravurile admiratiei, Dictionar al religiilor, Iter in silvis. Volumul I: Eseuri despre gnoza si alte studii, Jocul de smarald, Jocul de smarald (Top 10). Editie 2011, Tozgrec.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter