Eficienta si evaluarea afacerilor

Eficienta si evaluarea afacerilor

Editura Economica
20,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Eficienta si evaluarea afacerilor

  Metodele ştiinţifice folosite în evaluare sunt destul de clare, în ceea ce priveşte patrimoniul vizibil, palpabil, de genul mijloacelor fixe productive. Dacă se vând doar mijloacele productive, spre exemplu, evaluarea este relativ simplă şi presupune doar cunoştinţe de analiză economico-financiară şi contabilitate.

În realitate, fie pentru ca o societate să devină deschisă, să se coteze pe piaţa de valori, fie pentru calculul elementelor patrimoniului intan¬gibil, de multe ori marca produsului, licenţele şi prestigiul firmei pot să valoreze mai mult decât elementele patrimoniului tangibil. Chiar dacă două calculatoare sunt identice ca performanţă şi fiabilitate, calculatorul produs de IBM va fi considerat de către majoritatea consumatorilor, un calculator mai bun.

Evaluarea elementelor patrimoniului intangibil presupune din aceste motive, măcar o doză de fler, dacă nu de artă. Este evident că, valoarea exactă a oricărui element de patrimoniu nu poate fi niciodată calculată. Ea rămâne o valoare probabilistică, negociabilă şi controversată. Eficienţa evaluării este cu atât mai mare, cu cât acesta vrea să se apropie mai mult de valoarea de piaţă sau cu cât vrea să se restrângă mai mult intervalul de încredere al acesteia.

Un alt aspect important în noile evaluări este legat de beneficiile sociale şi economice ale afacerii. Importanţa acestora este covârşitoare, dar evaluarea cât de cât exactă este extrem de dificilă.

Prezenta lucrare încearcă să abordeze şi aceste elemente de fineţe, adevărate capcane, atât pentru antreprenori, cât şi pentru manageri şi evaluatori. - Autorii

Cartea "Eficienta si evaluarea afacerilor" a fost publicata in categoria Economie / Teorie economica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Liviu Spataru, Alina Stancovici, si a fost publicata de editura Economica. Se poate cumpara cartea Eficienta si evaluarea afacerilor prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Eficienta si evaluarea afacerilor" este de 20 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2010
ISBN: 978-973-709-517-6
Pagini: 166
Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Eficienta si evaluarea afacerilor

Produse similare si recomandari

Retail banking
Capraru Bogdan
24.90 RON
Evaluarea intreprinderii
Adrian Anica Popa, Ana Maria Popescu, coord. Ion Anghel, Mihaela Oancea Negescu
48.00 RON
The Corruption An Economic and Social Analysis
Ani Matei, Ion Gh. Rosca, Tudorel andrei
43.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Eficienta si evaluarea afacerilor. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Liviu Spataru

Deocamdata in afara de "Eficienta si evaluarea afacerilor", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Liviu Spataru.

Alina Stancovici

Deocamdata in afara de "Eficienta si evaluarea afacerilor", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Alina Stancovici.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter