Economia comunitatilor paleolitice de pe Valea Bistritei : perspectiva arheozoologica

Economia comunitatilor paleolitice de pe Valea Bistritei : perspectiva arheozoologica

32,70 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Economia comunitatilor paleolitice de pe Valea Bistritei : perspectiva arheozoologica

Analiza resturilor osoase, corelată cu analiza industriei litice si a materiilor dure animale, ca si cu celelalte domenii implicate în cercetarea arheologică, contribuie la mai buna cunoastere a modului de viată a populatiilor de vânători-culegători paleolitici si a relatiilor dintre acestea si mediul natural în care au trăit.

Studiile faunistice au dus la progrese evidente în cunoasterea sezonalitătii ocupatiilor, a strategiilor de vânătoare, functionalitătii asezărilor, precum si în ceea ce priveste mobilitatea comunitătilor umane si teritoriile de exploatare.

În unele dintre siturile de pe Valea Bistritei (Lespezi si Poiana Ciresului, care sunt si cele mai bogate în resturi faunistice), principala specie vânată este renul, iar majoritatea cercetărilor ce tin de determinarea sezonalitătii se axează pe această specie. Având însă în vedere pe de o parte variabilitatea comportamentală a renului si pe de altă parte a celorlalte specii vânate preponderent (bovidele mari si calul), ne punem problema strategiilor de vânătoare pe care le-au ales oamenii din paleolitic. Au practicat o vânătoare masivă în timpul migratiilor acestor animale (dacă migrau) sau au vânat continuu pe parcursul anului? Au vânat neselectiv sau au preferat unele clase de vârstă sau sex?

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Economia comunitatilor paleolitice de pe Valea Bistritei", publicata in 2 categorii, Stiinte / Arheologie, Istorie / Diverse, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Valentin Mircea Dumitrascu si a fost publicata de editura Cetatea de Scaun. Se poate cumpara cartea Economia comunitatilor paleolitice de pe Valea Bistritei prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Economia comunitatilor paleolitice de pe Valea Bistritei" este de 32.7 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

ISBN: 978-973-8966-71-0
Pagini: 128
Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Economia comunitatilor paleolitice de pe Valea Bistritei : perspectiva arheozoologica

Produse similare si recomandari

Arheologia interzisa
Cremo Michael A
80.91 RON
Introducere in arheologie
Abigail Wheatley, Struan Reid
49.99 RON
Culturi preistorice din sud-vestul Statelor Unite ale Americii
Alexandra Comsa, Cristian Schuster, Alexandru Morintz
15.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Economia comunitatilor paleolitice de pe Valea Bistritei : perspectiva arheozoologica. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Valentin Mircea Dumitrascu

Deocamdata in afara de "Economia comunitatilor paleolitice de pe Valea Bistritei : perspectiva arheozoologica", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Valentin Mircea Dumitrascu.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter