Dreptul familiei – conform noului Cod civil

Dreptul familiei – conform noului Cod civil

Editura Hamangiu
35,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Carte universitara

Recenzie Dreptul familiei – conform noului Cod civil

Avand in vedere ca de la 1 octombrie 2011 a intrat in vigoare noul Cod civil, la baza caruia sta conceptia monista de reglementare a raporturilor de drept privat intr-un singur cod, modificandu-se astfel nu doar institutiile de dreptul familiei, ci si celelalte institutii care apartin dreptului privat, era necesara elaborarea unui curs de dreptul familiei care sa faciliteze dobandirea cunostintelor si intelegerea acestei discipline de catre studentii facultatilor de drept, si nu numai.

Noul Cod civil dedica relatiilor de familie Cartea a II-a, intitulata „Despre familie” (art. 258-534), cele mai importante modificari fiind aduse dispozitiilor privind drepturile si obligatiile patrimoniale ale sotilor.

Intr-un limbaj limpede si accesibil, autoarea analizeaza amanuntit fiecare institutie a dreptului familiei – logodna si institutia casatoriei, libertatea alegerii regimului matrimonial si posibilitatea mutabilitatii lui in timpul casatoriei, rudenia si afinitatea, filiatia, obligatia legala de intretinere, autoritatea parinteasca, adoptia – si prezinta atat opiniile din doctrina de specialitate si practica judiciara care au stat la baza unora dintre modificarile in materie, cat si propriile opinii si propuneri de imbunatatire a reglementarii, comparand, acolo unde este cazul, noile dispozitii cu cele anterioare si aratand atat avantajele, cat si posibilele probleme care pot aparea in practica prin aplicarea acestora.

Fara pretentia de a fi epuizat problematica complexa si interdisciplinara a domeniului, aceasta aparitie editoriala poate fi utila deopotriva studentilor, teoreticienilor, practicienilor, dar si a tuturor celor interesati de dreptul familiei.

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Dreptul familiei – conform noului Cod civil", publicata in 3 categorii, Drept si legislatie / Coduri, Drept si legislatie / Dreptul familiei, Drept si legislatie / Drept civil, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 28.12.2017. A fost scrisa de Nadia-Cerasela Anitei si a fost publicata de editura Hamangiu. Se poate cumpara cartea Dreptul familiei – conform noului Cod civil prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Dreptul familiei – conform noului Cod civil" este de 35 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: ianuarie 2012
ISBN: 978-606-522-679-1
Pagini: 272
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Dreptul familiei – conform noului Cod civil

Produse similare si recomandari

Mostenirea legala. In Noul Cod Civil
Veronica Stoica, Laurentiu Dragu
29.00 RON
Codul penal (Legea nr. 286/2009)
prof. univ. dr. Valerian Cioclei
9.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Dreptul familiei – conform noului Cod civil. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Nadia-Cerasela Anitei

Nadia-Cerasela Anitei a publicat inca 4 carti prezente in libraria noastra, Conventia matrimoniala potrivit noului Cod civil, Drept financiar, Procedura fiscala, Regimurile matrimoniale potrivit noului Cod civil.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter