Dreptul familiei 2012

Dreptul familiei 2012

59,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Dreptul familiei 2012

Exista un drept al familiei? sau, altfel pusa intrebarea, mai exista? La aceste intrebari, am raspuns, in cuprinsul lucrarii, categoric afirmativ.

De altfel, cum s-a spus in doctrina franceza, „dreptul familiei exista pentru ca nu este nici inutil nici ilegitim” (Dominique Fenouillet).

Noul Cod civil, credem, ca da si el un raspuns afirmativ la aceasta intrebare, rezervand Cartea a II-a – Despre familie, institutiilor casatoriei si rudeniei. Intereseaza nu neaparat denumirea izvorului de drept care reglementeaza institutiile, ci specificitatea materiei reglementate. Casatoria si rudenia, piloni uriasi ai dreptului familiei, au strabatut mileniile cu un prestigiu social care nu a putut fi, practic, niciodata demolat.

Am considerat necesar, data fiind specificitatea materiei, sa tratez problematica si cu unele referiri de ordin sociologic, istoric si chiar religios, inserand in lucrare si aspecte de drept comparat, acestea din urma, in lumea de azi, in care intalnirea civilizatiilor si culturilor este profunda, neputand sa mai fie ignorate.

Am pornit de la principiul, postulat de mari civilisti romani (C. Hamangiu), ca „legile trebuie facute dupa tiparul nevoilor romenesti“, si am incercat sa identific lipsurile sau scaderile legislatiei romane in materia casatoriei si rudeniei, facand mai multe propuneri de lege ferenda. Nimic nu justifica aplicarea unei legi care nu raspunde nevoilor sociale, la fel cum preluarea unor reglementari din alte legislatii, fara o analiza critica, poate fi nefasta.

Cartea "Dreptul familiei 2012" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Dreptul familiei si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Ioan Dorel Romosan si a fost publicata de editura Universul Juridic. Se poate cumpara cartea Dreptul familiei 2012 prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Dreptul familiei 2012" este de 59 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: iunie 2012
ISBN: 978-973-127-858-2
Pagini: 480
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: dreptul familiei

Pret Dreptul familiei 2012

Produse similare si recomandari

Dreptul familiei 2012
Ioan Dorel Romosan
59.00 RON
Dreptul familiei
Bacaci Alexandru, Dumitrache Viorica Claudia, Hageanu Cristina Codruta
54.90 RON
Dreptul familiei. Editia 2
Florian Emese
59.90 RON
Dreptul familiei. Editia a V - a
Dan Lupascu, Ioana Padurariu
45.00 RON
Codul familiei roman adnotat
Florin Ciutacu
18.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Dreptul familiei 2012. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Ioan Dorel Romosan

Deocamdata in afara de "Dreptul familiei 2012", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Ioan Dorel Romosan.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter