Drept administrativ. Curs universitar : Editia a II - a

Drept administrativ. Curs universitar : Editia a II - a

40,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Drept administrativ. Curs universitar : Editia a II - a

Lucrarea "Drept administrativ" pe care am deosebita plăcere de a o prezenta constituie rezultatul unei activităţi laborioase din partea autoarei, având la bază o cunoaştere aprofundată a doctrinei şi a practicii legislative şi jurisdicţionale în domeniul administrativ, precum şi experienţa dobândită prin predarea dreptului administrativ la nivel universitar.

Structurată în 13 capitole, lucrarea îşi propune să ofere o imagine cât mai detaliată a complexităţii sistemului administraţiei publice, punerea în evidenţă a regulilor fundamentale, fiind completată cu observaţii pertinente referitoare la unele aspecte de detaliu, a căror importanţă nu poate fi pusă la îndoială în acest domeniu.

Prin prezentarea principiilor, dar şi a rolului, a competenţelor, atribuţiilor, a constituirii, organizării şi funcţionării fiecăreia dintre autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, lucrarea "Drept administrativ" reuşeşte să îmbine armonios cerinţele unui curs universitar cu exigenţele impuse de înţelegerea şi punerea în aplicare a normelor legale.

În lucrarea "Drept administrativ" sunt supuse unei analize amănunţite şi pertinente autorităţile puterii executive - Preşedintele României şi Guvernul, ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, prefectul - ca reprezentant al Guvernului pe plan local, autorităţile administrative autonome, dar şi autorităţile administraţiei publice locale - consiliile locale, primarul şi consiliile judeţene.

Pentru înţelegerea corectă şi completă a funcţionării sistemului administrativ, astfel cum acesta este configurat prin dispoziţiile Legii fundamentale, sunt prezentate şi problemele referitoare la instituţiile publice, regiile autonome, asociaţii, fundaţii şi federaţii, precum şi la raporturile specifice ale acestora cu autorităţile administraţiei publice.

În abordarea problematicii, prezentarea pleacă de la principiile instituite de Constituţie, urmărindu-se apoi dezvoltarea acestora la nivelul actelor normative cu forţa juridică a legii, dar şi la nivelul celor care organizează şi pun în executare dispoziţiile legale. Sunt astfel evidenţiate particularităţile şi rolul fiecăreia dintre entităţile analizate, formulându-se, în acelaşi timp, observaţii critice cu privire la anumite aspecte legate de modalitatea de reglementare sau de interpretare a unora dintre prevederile referitoare la organizarea, funcţionarea şi atribuţiile elementelor componente ale sistemului administraţiei publice. - Dr. Dragos Iliescu, Presedintele Consiliului Legislativ

Cartea "Drept administrativ. Curs universitar" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Drept administrativ si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Benonica Vasilescu si a fost publicata de editura Universul Juridic. Se poate cumpara cartea Drept administrativ. Curs universitar prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Drept administrativ. Curs universitar" este de 40 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-973-127-444-7
Pagini: 416
Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Drept administrativ. Curs universitar : Editia a II - a

Produse similare si recomandari

Drept administrativ. Caiet de seminar
Sararu Catalin-Silviu
19.90 RON
Drept administrativ. Editia a IV - a
Trailescu Anton
59.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Drept administrativ. Curs universitar : Editia a II - a. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Benonica Vasilescu

Deocamdata in afara de "Drept administrativ. Curs universitar : Editia a II - a", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Benonica Vasilescu.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter