Dom Casmurro

Dom Casmurro

Editura All
19,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Iubiri de altadata

Recenzie Dom Casmurro

Prea puţin cunoscut în Europa, Machado de Assis este un pionier al literaturii braziliene care ocupă şi astăzi un loc de cinste în listele şi topurile alcătuite de critici şi de cititori deopotrivă. Fin psiholog şi maestru al povestirii atent dozate în pagină, autorul ne poartă cu o uşurinţă cuceritoare prin viaţa unui personaj pentru care fericirea pare să fi fost doar un lucru prea greu de suportat.

Betinho şi Capitu, doi tineri din Rio de Janeiro, depăşesc împreună toate obstacolele aşezate în calea iubirii lor: cariera de preot hărăzită lui Betinho de către mama lui încă de la naştere, diferenţele de clasă socială, intrigile familiale şi capriciile sorţii. Când cei doi reuşesc să se căsătorească, viitorul pare străjuit de aura fericirii perpetue.

Şi totuşi, această capodoperă a literaturii de dragoste este cronica unei iubiri care depăşeşte graniţele vieţii, dar se răneşte în cel mai comun ghimpe – al geloziei. Treptat, Betinho se transformă în Dom Casmurro („Ursuzul”) construindu-şi cu meticulozitate destinul tragic al unui om ce pare urmărit de vocaţia nefericirii.

"Zece lire sterline Am mai spus că era cumpătată cu banii; dacă nu, o spun acum; şi nu doar cu banii, ci şi cu lucrurile uzate pe care le păstrezi din tradiţie, ca amintire sau din nostalgie...." Continuare...

"Un prieten pentru un răposat Cât despre cealaltă persoană cu putere covârşitoare, e vorba despre colegul meu Escobar, care duminică, înainte de miezul zilei, a venit să mă..." Continuare...

Cartea "Dom Casmurro" a fost publicata in categoria Beletristica / Beletristica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 28.12.2017. A fost scrisa de Jouaquim Maria Machado De Assis si a fost publicata de editura All. Se poate cumpara cartea Dom Casmurro prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Dom Casmurro" este de 19.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-724-375-1
Pagini: 328
Format: 11 x 18 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Dom Casmurro

Produse similare si recomandari

Zei marunti
Terry Pratchett
24.99 RON
Celalalt tutore
Carole Dean
8.00 RON
Lantul minciunilor
Iris Johansen
22.00 RON
Capitanii nisipurilor
Jorge Amado
24.90 RON
Enciclopedia adolescentilor
Mariana Petrescu, Cristina Munteanu
20.00 RON
Villain. Net - Consiliul Raului
Andy Briggs
27.00 RON
Mandria Cartaginei
david Anthony Durham
32.98 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Dom Casmurro. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Jouaquim Maria Machado De Assis

Pe langa "Dom Casmurro", autorul Jouaquim Maria Machado De Assis a publicat si Memoriile postume ale lui Bras Cubas.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter