Doamna de Monsoreau

Doamna de Monsoreau

Editura Leda
59,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Seria: Leda Clasic

Recenzie Doamna de Monsoreau

Petrecuta în timpul domniei lui Henric al III-lea (secolul XVI, epoca preferata a lui Alexandre Dumas-tatal), povestea doamnei de Monsoreau este privită din două unchiuri diferite. Pe de o parte, Dumas ne descrie frumoasa relație dintre ea și contele de Bussy.

Pe de altă parte, această relație este influențată de răsturnările de situație de la Curte, de luptele între catolici și protestanți și între copiii Caterinei de Medici și ai defunctului rege Henric al II-lea, care ajung, succesiv, pe tronul Franței: Francisc al II-lea, Carol al IX-le, Henric al III-lea și, la scurt timp după, regele hughenot Henric al IV-lea (Henric de Navarra), ce devine rege prin căsătoria cu Margareta, sora cea mică a celor trei.

Doamna de Monsoreau nu este unul din cele mai cunoscute romane ale lui Dumas, dar este cu siguranță unul dintre cele mai bune, prin complexitatea firului narativ și prin personajele romantice, de care nu ai cum să nu te îndrăgostești, ca și prin felul delicios în care descrie intrigile de la Curtea Franței, ipocriziile și jocurile de culise care schimbă, de la o zi la asta, soarta unei întregi națiuni.

Cartea "Doamna de Monsoreau" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura universala si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Alexandre Dumas si a fost publicata de editura Leda. Se poate cumpara cartea Doamna de Monsoreau prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Doamna de Monsoreau" este de 59.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2009
ISBN: 973-102-163-8
Pagini: 912
Format: carte
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Doamna de Monsoreau

Produse similare si recomandari

Bel - Ami
Guy De Maupassant
29.90 RON
Mai rau decat moartea
Charlaine Harris
39.89 RON
Middlemarch volumul III
George Eliot
24.90 RON
Povesti neterminate. Editie 2011
J. R. R. Tolkien
35.99 RON
Femei indragostite. Editie 2011
D.H. Lawrence
44.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Doamna de Monsoreau. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Alexandre Dumas

Alexandre Dumas a publicat inca 12 carti prezente in libraria noastra, Cei trei muschetari, Cei trei muschetari : Editia a II - a, Cei trei muschetari, Cei trei muschetari (2 vol.), Contele de Monte Cristo, Vol. I+II, Contele de Monte-Cristo (3 vol.) , Count of Monte Cristo, Dupa douazeci de ani, Laleaua neagra, Ludovic al XIV-lea si secolul sau, Ludovic al XV-lea şi Curtea sa, Otrava si pumnalul familiei Borgia, dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Leda Clasic

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter