Divina comedie : Infernul. Purgatoriul. Paradisul

Divina comedie : Infernul. Purgatoriul. Paradisul

Editura Gramar
38,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Anul aparitiei : 2010; Numar de pagini : 880; Format : 20 x 14 cm; ISBN : 978-973-591-665-7

Recenzie Divina comedie : Infernul. Purgatoriul. Paradisul

Divina Comedie (în italiană: Divina Commedia), cea mai celebră operă a lui Dante Alighieri, este totodată una dintre cele mai importante capodopere ale literaturii universale. Divina Comedie descrie coborîrea lui Dante în Infern, trecerea prin Purgatoriu si, în fine, ascensiunea în Paradis, pentru a termina cu apoteoza unirii lui cu Divinitatea.

Poemul lui Dante tinde către o reprezentare amplă si dramatică a realitătii, departe de spiritualitatea tipică a epocii sale. Scrisă în dialect toscan, opera a exercitat o influentă considerabilă asupra dezvoltării limbii si literaturii italiene. Initial, Dante si-a intitulat poemul Commedia, în sensul că, după un început dramatic, opera are un final fericit (cum explică autorul însusi într-o scrisoare adresată lui Cangrande della Scala).

Atributul de "divina" i-a fost acordat de Giovanni Boccaccio în biografia sa "Trattatello in laude di Dante", ca un omagiu datorat extraordinarei ei frumuseti artistice, si apare pentru prima dată într-o tipăritură din 1555 a editorului venețian Ludovico Dolce.

Poemul a fost scris de Dante în timpul exilului său între 1304 si 1321, actiunea este situată de autor în primăvara anului 1300, în săptămâna dinainte de Paste, când Dante înteprinde călătoria în "lumea de dincolo". Este anul sfânt ("Il Grande Giubileo") instituit de Papa Bonifaciu al VIII-lea, socotit jumătatea duratei previzibile a lumii.

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Divina comedie", publicata in 3 categorii, Beletristica / Capodopere, Beletristica / Literatura scolara, Beletristica / Literatura universala, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Dante Alighieri si a fost publicata de editura Gramar. Se poate cumpara cartea Divina comedie prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Divina comedie" este de 38 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Divina comedie : Infernul. Purgatoriul. Paradisul

Produse similare si recomandari

Eneida
Publius Vergilius Maro
20.00 RON
Insula cu Elice
Jules Verne
20.00 RON
Faust. Editie 2011
Goethe J. W.
14.00 RON
Coliba unchiului Tom
Harriet Beecher-Stowe
16.00 RON
Despre intelepciunea anticilor
Francis Bacon
20.00 RON
Povestiri dupa piesele lui Shakespeare
Charles si Mary Lamb
15.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Divina comedie : Infernul. Purgatoriul. Paradisul. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Dante Alighieri

Pe langa "Divina comedie : Infernul. Purgatoriul. Paradisul", autorul Dante Alighieri a publicat si Vita Nuova / Viata Noua.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter