Dimensiunea constitutionala a libertatii individuale

Dimensiunea constitutionala a libertatii individuale

Editura Hamangiu
37,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Dimensiunea constitutionala a libertatii individuale

Libertatea individuala si, mai ales, limitele legale ale acestei libertati constituie dintotdeauna un subiect de actualitate, care a generat si contina sa genereze numeroase dezbateri si polemici, atat in doctrina juridica, cat si in jurisprudenta nationala si internationala. Monografia de fata prezinta un inventar detaliat al tuturor acestor idei si opinii, identifica si ofera noi solutii, care vor fi, fara indoiala, prilej pentru viitoare dezbateri.

Alcatuita dupa rigoarea stiintifica a unei teze de doctorat, cartea are, in mod surprinzator, si un pronuntat caracter paractic. Pentru ca, aproape la fiecare capitol, dupa ce analizeaza reglementarea legala si opiniile din doctrina, autorul realizeaza si un minutios examen al jurisprudentei CEDO si al practicii instantelor nationale.

Mai ales capitolele ce trateaza limitarile aduse libertatii individuale – perchezitia, retinerea si arestarea, dar si cele care prezinta garantiile acordate persoanelor private de libertate, prezumtia de nevinovatie, principul legalitatii incriminarii si pedepsei vor fi citite cu interes de judecatorii si avocatii penalisti.

Cartea "Dimensiunea constitutionala a libertatii individuale" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Drept civil si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 28.12.2017. A fost scrisa de Silviu Gabriel Barbu si a fost publicata de editura Hamangiu. Se poate cumpara cartea Dimensiunea constitutionala a libertatii individuale prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Dimensiunea constitutionala a libertatii individuale" este de 37 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: decembrie 2011
ISBN: 978-606-522-674-6
Pagini: 448
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Dimensiunea constitutionala a libertatii individuale

Produse similare si recomandari

Tratat de drept civil roman. Volumul I
Constantin Hamangiu, Alexandru Baicoianu, I. Rosetti-Balanescu
129.00 RON
Eseu asupra clasificarii bunurilor in dreptul civil
Cornelia Munteanu, Ovidiu Ungureanu
24.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Dimensiunea constitutionala a libertatii individuale. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Silviu Gabriel Barbu

Deocamdata in afara de "Dimensiunea constitutionala a libertatii individuale", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Silviu Gabriel Barbu.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter