Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor : Volumul II. Aparatul central (1948-1989)

Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor : Volumul II. Aparatul central (1948-1989)

Editura Polirom
69,50 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: HORS COLLECTION

Recenzie Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor : Volumul II. Aparatul central (1948-1989)

Volum aparut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria exilului Romanesc (IICCMER)

Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor repre-zinta un instrument de lucru util pentru reconstituirea multiplelor aspecte ale sistemului concentrationar din perioada comunista. Expunerea concisa, informatia inedita si exhaustivitatea confera lucrarii o valoare de document: profilurile profesionale si morale ale celor care au servit aceasta institutie represiva ii contureaza istoria, evidentiindu-i mecanismele de functionare si modul de organizare.

Al doilea volum continua prezentarea persoanelor care au administrat aparatul central al sistemului carceral comunist, folosind informatii extrase din dosarele profesionale: numele, locul si data nasterii, parcursul profesional etc. Sint de asemenea expuse istoricul procesului de verificare a membrilor de partid, statutul angajatilor civili din Ministerul Afacerilor Interne si raporturile de munca ale acestora cu cadrele militare, precum si principalele organizatii de masa si obstesti din care militarii si angajatii civili ai DGP au facut parte.

Structura din teritoriu (penitenciare, colonii si unitati de munca), o analiza a sistemului militar de pensii si a celui de salarizare a personalului militarizat din MAI, precum si statistici referitoare la numarul de detinuti din perioada 1948-1989 vor face obiectul volumelor al III-lea si al IV-lea ale Dictionarului.

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor", publicata in 2 categorii, Istorie / Istoria romanilor, Istorie / Istorie contemporana, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Mihai Burcea, Marius Stan, Mihail Bumbes, si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor" este de 69.5 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-973-46-2141-5
Pagini: 592
Format: 16 x 23,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor : Volumul II. Aparatul central (1948-1989)

Produse similare si recomandari

Codex Comanicus
Vladimir Drimba
11.34 RON
Guvernarea Miron Cristea
Cristian Petcu
35.00 RON
The Identity of Romania
Keith Hitchins
30.00 RON
Romania, romanii si comunismul
Radu Theodoru
22.00 RON
Aprilie 1964 - Primavara de la Bucuresti
Liviu Taranu, Florian Banu
24.96 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor : Volumul II. Aparatul central (1948-1989). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Mihai Burcea

Deocamdata in afara de "Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor : Volumul II. Aparatul central (1948-1989)", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Mihai Burcea.

Marius Stan

Pe langa "Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor : Volumul II. Aparatul central (1948-1989)", autorul Marius Stan a publicat si Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor. : Volumul I: Aparatul central (1948-1989).

Mihail Bumbes

Pe langa "Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor : Volumul II. Aparatul central (1948-1989)", autorul Mihail Bumbes a publicat si Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor. : Volumul I: Aparatul central (1948-1989).

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter