Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu – Mihail Sebastian. Editia a II-a

Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu – Mihail Sebastian. Editia a II-a

Editura Polirom
34,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: PLURAL

Recenzie Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu – Mihail Sebastian. Editia a II-a

Editie revazuta si adaugita
 
Eseul Martei Petreu scoate la lumina zone mai intunecate din istoriile personalitatilor culturale interbelice (in acest caz Nae Ionescu si Mihail Sebastian), in relatia lor prea putin explicata cu ideologiile vremii. 
 
Cei mai multi dintre noi stim ca Mihail Sebastian a fost discipolul lui Nae Ionescu, insa abia acum ni se clarifica toate nuantele impactul imens pe care Ionescu l-a avut aspura lui si asupra generatiei '27. 
 
Despre Nae Ionescu, contemporanii lui, inclusiv una dintre iubitele sale, Maruca Cantacuzino, au depus marturie ca era diavolul. Mihail Sebastian, care i-a fost ucenic la Cuvintul vreme de sapte ani, din 1927 pina in 1934, a sfirsit si el prin a declara ca profesorul si directorul sau de constiinta era „diavolul”.
 
Centrata pe publicistica politica a lui Sebastian si pe psihologia tinarului scriitor – psihologie ce l-a fixat afectiv, ca pe-o iedera, de Nae Ionescu si de Eliade –, cartea de fata examineaza rolul pe care l-a avut Nae Ionescu in formarea tinarului sau discipol si cit de tare a fost influentat invatacelul de ideile politice si filosofice ale maestrului. De pe urma acestei cercetari, facute in presa anilor 1927-1936, autoarea demonstreaza ca Mihail Sebastian a fost (ca mai tirziu Cioran, Eliade, Noica s.a.) un reprezentant al aripii de extrema dreapta a generatiei sale, generatia ’27.
Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu – Mihail Sebastian. Editia a II-a", publicata in 3 categorii, Beletristica / Eseuri, Stiinte / Filologie, Filosofie / Filosofie, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Marta Petreu si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu – Mihail Sebastian. Editia a II-a prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu – Mihail Sebastian. Editia a II-a" este de 34.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2010
ISBN: 978-973-46-1780-7
Pagini: 296
Format: 14,5 x 22,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu – Mihail Sebastian. Editia a II-a

Produse similare si recomandari

Viata pe un peron
Octavian Paler
34.90 RON
Slove rurale
Vasile DANCU
10.00 RON
Inainte ca racul
Umberto Eco
59.99 RON
Literatura in pericol
Tzvetan Todorov
14.90 RON
Din cronica filosofiei romanesti
Ion Petrovici
50.00 RON
Eseuri despre iubire si divinitate
Silviu Lupascu
20.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu – Mihail Sebastian. Editia a II-a. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Marta Petreu

Marta Petreu a publicat inca 8 carti prezente in libraria noastra, Apocalipsa dupa Marta, Cioran sau un trecut deocheat, De la Junimea la Noica : Studii de cultura romaneasca, Despre bolile filosofilor. Cioran , Diavolul si ucenicul sau : Nae Ionescu – Mihail Sebastian, Filosofia lui Caragiale, Filosofii paralele , O zi din viata mea fara durere.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter