Destin de istoric. In honorem Dinu C. Giurescu

Destin de istoric. In honorem Dinu C. Giurescu

67,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Destin de istoric. In honorem Dinu C. Giurescu

 Volumul este structurat in două părti :

Partea I. Mesaje aniversare, amintiri, destăinuiri, aprecieri; Bibliografia operei Academicianui Dinu C. Giurescu;

Partea a II-a. Dedicatoria. Contine 59 de studii de istorie - vezi cuprins

CUVÂNT DE ÎNTÂMPINARE

IN HONOREM  ACAD. DINU C. GIURESCU

Relaţia Craiovei cu Academicianul DINU C. GIURESCU durează de peste patruzeci de ani. Oamenii din oraşul nostru, reprezentativi pentru cel puţin trei instituţii culturale şi ştiinţifico-academice şi-au intersectat activităţile intelectuale cu Domnia Sa, reuşind să impună şi să multiplice poziţiile deosebite ale Craiovei şi Olteniei în istoria neamului, în cele mai importante sinteze şi monografii tematice.

Prin poziţiile de mari istorici ale lui Constantin C. Giurescu şi Dinu C. Giurescu, Editura „Scrisul Românesc” a primit impulsul noului drum de prestigiu în cultura română a anilor '70 din secolul trecut, atunci când mari probleme ale istoriografiei româneşti şi-au găsit împliniri tipografice, în ciuda aprigei cenzuri comuniste, prin lucrări de referinţă până astăzi despre formarea şi continuitatea poporului român în epoca de început a Evului Mediu.

Primăria Municipiului Craiova a evaluat relaţia cu istoricul DINU C. GIURESCU, onorându-l şi onorându-se pe ea, în acelaşi timp, cu titlul de Cetăţean de onoare.

Şi s-a împlinit omagiul către Domnia Sa de către Universitatea din Craiova, atunci când i-a conferit, la propunerea Facultăţii de Istorie-Filozofie-Geografie, titlul de Doctor Honoris Causa (22 noiembrie 2002).

Acum, la ceas aniversar, comunitatea universitar-academică din Craiova a găsit prilejul nu numai să-şi exprime omagiul său afectuos, dar să şi consolideze, la nivel instituţional, o relaţie cu adevărat frumoasă şi fructuoasă, de colaborare, în care formatorul a fost Domnul Academician DINU C. GIURESCU, iar discipolii săi craioveni au creat teme şi opere prin care au adunat suficiente atuuri în recunoaşterea unei şcoli istorice distincte.

În psihologia noastră, unde olteanul şi-a manifestat fără îngrădire independenţa şi demnitatea, s-au întâlnit două spirite curate, pure şi puternice în tot ceea ce conştiinţa naţională poartă ca forţă şi tărie în deplinătatea termenului şi în fiinţa fiecăruia.

Domnule Profesor, Domnule Academician,

Vă asigurăm de totala noastră admiraţie. Suntem mândri de a vă fi alături şi de a avea girul ştiinţific şi moral al Domniei Voastre în demersurile noastre sociale şi cărturăreşti.

Vă dorim aceeaşi capacitate şi putere de muncă în împlinirea gândurilor, spre noi încheieri istoriografice!

LA MULŢI ŞI FERICIŢI ANI!

Dan Claudiu Dănişor

Rectorul Universităţii din Craiova

Cartea "Destin de istoric. In honorem Dinu C. Giurescu" a fost publicata in categoria Istorie / Istoria romanilor si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Cezar Avram, Dinica Ciobotea, Vladimir Osiac, si a fost publicata de editura Cetatea de Scaun. Se poate cumpara cartea Destin de istoric. In honorem Dinu C. Giurescu prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Destin de istoric. In honorem Dinu C. Giurescu" este de 67 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

ISBN: 978-606-537-117-0
Pagini: 720
Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Destin de istoric. In honorem Dinu C. Giurescu

Produse similare si recomandari

Codex Comanicus
Vladimir Drimba
11.34 RON
Guvernarea Miron Cristea
Cristian Petcu
35.00 RON
The Identity of Romania
Keith Hitchins
30.00 RON
Romania, romanii si comunismul
Radu Theodoru
22.00 RON
Aprilie 1964 - Primavara de la Bucuresti
Liviu Taranu, Florian Banu
24.96 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Destin de istoric. In honorem Dinu C. Giurescu. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Cezar Avram

Deocamdata in afara de "Destin de istoric. In honorem Dinu C. Giurescu", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Cezar Avram.

Dinica Ciobotea

Deocamdata in afara de "Destin de istoric. In honorem Dinu C. Giurescu", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Dinica Ciobotea.

Vladimir Osiac

Deocamdata in afara de "Destin de istoric. In honorem Dinu C. Giurescu", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Vladimir Osiac.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter