Despre suflet si inviere

Despre suflet si inviere

Editura Herald
19,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Spiritualitate crestina

Recenzie Despre suflet si inviere

In legatura cu problema existentei sufletului, s-au conturat doua abordari filosofice: teoria dualismului, care sustine ca sufletul si corpul sunt de natura diferita, chiar eterogena; teoria monismului, care, confundand sufletul cu trupul, sustine fie ca sufletul e din trup - de unde materialismul - fie ca trupul e din suflet, - de unde spiritualismul. Rezultatul acestor teorii si al cercetarii fenomenelor psihice este urmatorul: sufletul e o substanta nemateriala si independenta de materia vazuta, intrucat actele sufletesti ale omului n-au nici un fel de asemanare cu proprietatile functiilor vitale ale corpurilor organice.

De observat ca filozofia reuseste sa spuna doar ca exista un suflet deosebit de materie; insa ce este sufletul in sine, sau care e originea si menirea lui, sau cum poate ajunge sufletul sa se cunoasca pe sine, sau ce se va alege de el dupa moarte - iata tot atatea probleme pe care filozofia si psihologia nu reusesc sa le solutioneze.

Dialogul despre suflet si inviere este menit sa ne descopere, pe de o parte, doctrina despre existenta sufletului conforma cu invatatura Sfintei Scripturi, iar pe de alta parte se constituie intr-o aparare a adevarurilor si traditiilor Bisericii cu privire la invierea trupurilor. Dialogul se poarta intre Sf. Grigore si Macrina, sora si invatatoarea sa. Inca din tinerete, Macrina a aratat un spirit inclinat spre filozofie si o viata cucernica. Inzestrata cu o frumusete aleasa, fusese fagaduita de sotie unui tanar, care insa moare inainte de a o lua in casatorie. Macrina se retrage de buna voie intr-o manastire, unde va trai pana la sfarsitul vietii.

"Deci ce era mai potrivit să primească posesorul? Putem ghici oarecum pofta lui, căci semnele arătate până acum pot fi luate drept mărturii pentru ceea ce căutăm. Deci acela care [după..." Continuare...

"Când tot ceea ce este necurat şi străin va fi despărţit de plantele hrănitoare, şi apoi nimicit de focul care va pârjoli toate ierburile crescute împotriva firii, atunci şi..." Continuare...

Cartea "Despre suflet si inviere" a fost publicata in categoria Religie si teologie / Crestinism si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Grigorie de Nyssa si a fost publicata de editura Herald. Se poate cumpara cartea Despre suflet si inviere prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Despre suflet si inviere" este de 19 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-111-254-1
Pagini: 208
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Despre suflet si inviere

Produse similare si recomandari

Ortodoxie si modernitate. O introducere
Pantelis Kalaitzidis
25.00 RON
Biserica si gnoza
Francis C. Burkitt
18.00 RON
Biserica si cult
Vasile Miron
25.00 RON
Dogma euharistica
Serghei Bulgakov
13.00 RON
Teologia vie in ortodoxie
Puhalo I.P.S. Lazar
15.00 RON
In cautarea binelui comun. Pentru o viziune crestina a democratiei romanesti
Radu Carp, Dacian Gratian, Sorin Muresan, Radu Preda
30.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Despre suflet si inviere. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Grigorie de Nyssa

Pe langa "Despre suflet si inviere", autorul Grigorie de Nyssa a publicat si Impotriva lui Eunomie I. Editie bilingva.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter