Desertul pentru totdeauna

Desertul pentru totdeauna

Editura Polirom
34,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Seria: Seria de autor Octavian Paler

Recenzie Desertul pentru totdeauna

Publicat in 2001, dupa ce autorul a suferit un preinfarct, Desertul pentru totdeauna are forma unui jurnal cu insemnari zilnice, in care relatarea intimplarilor prezente se imbina cu intoarcerile in timp – copilaria petrecuta la poalele Muntilor Fagaras, in satul Lisa, anii de scoala si de liceu. Povestirea e intrerupta adesea de gindurile autorului, care isi marturiseste teama de moarte, greselile si regretele. Este cartea in care Paler „se dezvaluie”, o carte-bilant care poate fi citita in chei multiple.
 
„Desertul pentru totdeauna este unul dintre cele mai coplesitoare eseuri confesive ale literaturii romane. O carte de severa, adinca, exemplara aristocratie rurala, ravasitoare, repet, tocmai prin simplitatea ei, prin refuzul alambicarilor si rafinamentelor evocative. Desertul lui Paler este aidoma acelor istorii cu batrinul taran care-si presimte nesmintit sfirsitul, care isi cheama, deplin impacat, familia la capatii, cerindu-si iertare de la fiecare, sau, dimpotriva, mustrindu-l pe unul, avertizindu-l pe altul, impacindu-i pe cei certati si impartindu-si atent mostenirea, indicindu-i fiecaruia ce, cit si cum sa faca la inmormintare, totul intr-o liniste suverana, pentru care «moartea este singurul lucru sigur din viata», iar fatalitatea nu exista decit ca legitimare a normalitatii.” (Dan C. Mihailescu)

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Desertul pentru totdeauna", publicata in 3 categorii, Stiinte / Filologie, Beletristica / Jurnale, Beletristica / Literatura romana, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Octavian Paler si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Desertul pentru totdeauna prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Desertul pentru totdeauna" este de 34.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2009
ISBN: 978-973-46-1514-8
Pagini: 264
Format: carte
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: octavian paler

Pret Desertul pentru totdeauna

Produse similare si recomandari

Viata pe un peron
Octavian Paler
34.90 RON
Viata ca o corida
Octavian Paler
27.00 RON
Un om norocos
Octavian Paler
49.95 45.00 RON
Viata ca o corida
Octavian Paler
49.95 RON
Aventuri solitare
Octavian Paler
39.95 RON
Mitologii subiective
Octavian Paler
39.95 RON
Desertul pentru totdeauna
Octavian Paler
34.95 RON
Pachet Promotional Octavian Paler
Octavian Paler
74.21 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Desertul pentru totdeauna. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Octavian Paler

Octavian Paler a publicat inca 28 carti prezente in libraria noastra, Viata pe un peron, Apararea lui Galilei, Apararea lui Galilei, Autoportret intr-o oglinda sparta, Autoportret intr-o oglinda sparta, Autoportret intr-o oglinda sparta, Aventuri solitare : Editie cartonata, Calomnii mitologice, Caminante, Caminante - jurnal mexican, Convorbiri cu Daniel Cristea-Enache : Editie cartonata, Don Quijote in Est, Drumuri prin memorie, Eul detestabil, Eul detestabil : Editie cartonata, Mitologii subiective , Pachet Promotional Octavian Paler, Poeme, Polemici cordiale : Editie cartonata, Rugati-va sa nu va creasca aripi, Rugati-va sa nu va creasca aripi, Scrisori imaginare, Scrisori imaginare, Un om norocos, Viata ca o corida, Viata ca o corida, Viata pe un peron : Editie cartonata, Vremea intrebarilor. Editie cartonata, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Seria de autor Octavian Paler

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter