Dao, Marele Luminator

Dao, Marele Luminator

Editura Herald
20,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Anul aparitiei : 2005 Numar de pagini : 264 ISBN : 973-7970-31-4

Recenzie Dao, Marele Luminator

Filozofia daoista sustine existenta a trei esente fundamentale: ching, partea eterica, opusa partii trupesti a fiintei umane; unii numesc aceasta instinct. Ch‛i este elanul vital transformat in substanta materiala; cuvantul este identic cu cel pentru aer. In sfarsit, shen, spiritul animal, mintea, etc.; unii identifica aceasta cu constiinta. Toate acestea sunt, sau ar trebui sa fie, sub controlul vointei. Fiintele sunt rezultatul combinarii celor trei elemente. Fiintele superioare dispun de vointa de a-si alege propria cale in viata: pentru binele lor, insa, ele trebuie sa adopte vointa lui dao ca principiu calauzitor.

Procesele de creatie decurg intr-un mod foarte natural. Combinatia celor trei factori are loc continuu si da nastere Cosmosului - Cerul [tian], Pamantul [di] si Omul [ren]. Intrucat acestea sunt creatii ce au loc prin mijlocirea lui dao, plinatatea vietii lor poate fi mentinuta numai prin armonia si identitatea deplina cu dao. Dotat fiind cu o putere de vointa proprie, omul este inclinat sa neglijeze acest lucru, sedus de simturi si creandu-si o viata artificiala in care simturile si carnea domina in dauna spiritului, ceea ce duce in final la ruinarea vietii.

Dar Cerul si Pamantul isi mentin si pe mai departe contactul original si, implicit, urmeaza in toate miscarile lor miscarea lui dao. In aceasta privinta, "asa cum a fost la inceput, asa este acum si asa va fi mereu". Insa omul, inzestrat cu putere de vointa, nu urmeaza impulsurile lui dao, ci propriile sale dorinte si-si conduce sistemele administrative, executive, educationale si ceremoniale fara sa-i pese de dao. In felul acesta el a pierdut contactul cu realitatea si a creat un mod de viata artificial, in care armonia naturala este pierduta in mare masura. La randul ei, artificialitatea aceasta a alterat puternic mersul Cerului si al Pamantului. Regasirea armoniei pierdute reprezinta tema insasi a eseurilor prezentate in acest volum!

Cartea "Dao, Marele Luminator" a fost publicata in categoria Religie si teologie / Spiritualitate si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 28.12.2017. A fost scrisa de Huai Nan Zi si a fost publicata de editura Herald. Se poate cumpara cartea Dao, Marele Luminator prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Dao, Marele Luminator" este de 20 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Dao, Marele Luminator

Produse similare si recomandari

Info Reiki
Constantin Gheorghita
25.00 RON
Matricea divina
Gregg Braden
23.00 RON
Suflete curajoase
Robert Schwartz
22.00 RON
Mesaje de la maestri
Brian L. Weiss
18.00 RON
Toltecii noului mileniu
Victor Sanchez
18.00 RON
Activarea chakrei inimii
Florin Lowndes
23.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Dao, Marele Luminator. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Huai Nan Zi

Deocamdata in afara de "Dao, Marele Luminator", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Huai Nan Zi.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter