Dansatoarea din Izu

Dansatoarea din Izu

Editura Humanitas
Editia: I
26,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

ISBN: 978-973-689-223-3;Editia: I Anul editiei: 2008;Numarul de pagini: 224
Colectia: Raftul denisei

Recenzie Dansatoarea din Izu

Grafica: Angela Rotaru; Redactor: Andreea Rasuceanu

Kawabata este primul scriitor japonez caruia i s-a acordat Premiul Nobel pentru Literatura (1968). Povestirile lui, adevarate bijuterii literare, au simplitatea inselatoare a artei Extremului Orient.


Povestirile lui Kawabata au frumusetea unor stampe japoneze, delicatetea si echivocul lor incarcat de semnificatii subterane. Textul care da titlul volumului – Dansatoarea din Izu – este considerat la pièce de résistance; singuratatea si prima dragoste, cautarea de sine, granita precara dintre inocenta copilariei si constiinta propriei sexualitati – acestea sunt temele predilecte ale povestirii. Cand un tanar ce incearca sa-si exorcizeze sentimentele de tristete si dezamagire porneste intr-o calatorie, ea se dovedeste a fi cu adevarat initiatica – pe parcusul acesteia se va indragosti fara scapare de o frumoasa dansatoare. Insa cand, vazand-o goala din intamplare, va afla ca ea nu a intrat inca in adolescenta, va incepe o lupta sfasietoare intre dorinta si sentimentul de culpabilitate nascut din neasteptata pasiune.


Textele vizeaza emotiile de nestapanit care insotesc procesul maturizarii, melancolia declansata de marile incertitudini si sunt pline de rafinamentul, subtilitatea si ambiguitatea ce camufleaza misterul tipic scrierilor japoneze, fiind mici bijuterii stilistice perfect construite.

"Povestirile lui Kawabata se desfasoara lin, cu delicatetea unui evantai care se deschide."
The New York Times

"Temele abordate de Kawabata, ca si mijloacele sale stilistice reprezinta insasi chintesenta Japoniei." Telegraph

"Sunt putini scriitori in lume care ar putea sa creeze imagini atat de puternice in atat de putine cuvinte." San Francisco Chronicle


"Kawabata are in proza scurta acelasi rol pe care l-au avut Klee in pictura si Webern in muzica, demonstrand cum cea mai profunda experienta poate fi exprimata in cea mai simpla forma. Povestirile lui par a fi rezultatul aceluiasi tumult interior din care se naste si poezia."

Cartea "Dansatoarea din Izu" a fost publicata in categoria Beletristica / Nuvele si povestiri si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Kawabata Yasunari si a fost publicata de editura Humanitas. Se poate cumpara cartea Dansatoarea din Izu prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Dansatoarea din Izu" este de 26 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2008
ISBN: 978-973-689-223-3
Pagini: 224
Format: 13x20 cm
Limba: ro

Pret Dansatoarea din Izu

Produse similare si recomandari

Nuvele
Costache Negruzzi
10.99 RON
Fanta-Cella   Nuvele
Barbu Stefanescu Delavrancea
10.99 RON
Thalassa  Nuvele
Alexandru Macedonski
10.99 RON
Mara
Ioan Slavici
14.90 RON
Nuvele
Ioan Slavici
8.72 RON
Nuvele
Ion Luca Caragiale
12.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Dansatoarea din Izu. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Kawabata Yasunari

Kawabata Yasunari a publicat inca 3 carti prezente in libraria noastra, Frumusete si intristare, O mie de cocori, Vuietul muntelui.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter