Culturi preistorice din sud-vestul Statelor Unite ale Americii

Culturi preistorice din sud-vestul Statelor Unite ale Americii

15,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Culturi preistorice din sud-vestul Statelor Unite ale Americii

De ce o lucrare despre preistoria SUA? Răspunsul justifică apariţia acestei cărţi: pentru că în România se ştiu puţine despre aceasta. Cititorii trebuie avertizaţi că acest demers, chiar dacă nu se conformează în totalitate manierei de contribuţie ştiinţifică de tradiţie europeană, tinde către o sinteză între cercetarea arheologică şi stilul american de a scrie lucrări accesibile şi amatorilor.

Prima parte cuprinde date de natură istoriografică: conceptul de preistorie în istoriografia nord-americană, areale preistorice nord-americane şi periodizarea preistoriei nord-americane. Cea de a doua parte prezintă principalele culturi ce au evoluat în aceste regiuni: Hohokam, Mogollon, Anasazi, Sinagua şi Patayan, ele fiind surprinse sub aspecte multiple: origine, cronologie, periodizare, aria de răspândire, arhitectură şi aşezări, economie, religie şi artă.

Astăzi călătorul, care străbate ţinuturile locuite cândva de comunităţile Hohokam,Mogollon, Anasazi sau Sinagua,  rămâne uimit cum aceste populaţii preistorice au reuşit să se adapteze mediului, ba mai mult, să îmblânzească şi chiar să supună, în anumite momente, natura. Mai ales că, aşa cum am subliniat, evoluţia lor nu a depăşit stadiul de dezvoltare neolitică (în înţelesul arheologiei europene).

Chiar şi atunci când civilizaţia din Mezoamerica şi de pe continentul sudamerican atinsese apogeul, comunităţile Southwest-ului, care erau în contact cu vecinii mai dezvoltaţi cultural şi economic, s-au lăsat prea puţin influenţaţi. Acest lucru va fi valabil şi după ani buni de la pătrunderea europenilor în America de Nord."

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Culturi preistorice din sud-vestul Statelor Unite ale Americii", publicata in 2 categorii, Stiinte / Arheologie, Istorie / Diverse, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 27.12.2017. A fost scrisa de Alexandra Comsa, Cristian Schuster, Alexandru Morintz, si a fost publicata de editura Cetatea de Scaun. Se poate cumpara cartea Culturi preistorice din sud-vestul Statelor Unite ale Americii prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Culturi preistorice din sud-vestul Statelor Unite ale Americii" este de 15 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

ISBN: 973-7925-46-7
Pagini: 140
Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Culturi preistorice din sud-vestul Statelor Unite ale Americii

Produse similare si recomandari

Arheologia interzisa
Cremo Michael A
80.91 RON
Introducere in arheologie
Abigail Wheatley, Struan Reid
49.99 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Culturi preistorice din sud-vestul Statelor Unite ale Americii. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Alexandra Comsa

Deocamdata in afara de "Culturi preistorice din sud-vestul Statelor Unite ale Americii", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Alexandra Comsa.

Cristian Schuster

Cristian Schuster a publicat inca 3 carti prezente in libraria noastra, Ambarcatiuni si navigatie in preistorie, Cercetarile arheologice de pe tronsonul Cernavoda-Medgidia al autostrazii A2 : Tumulul NR. 3, Grigore G. Tocilescu si cestiunea Adamclisi : Pagini din istoria arheologiei romanesti.

Alexandru Morintz

Alexandru Morintz a publicat inca 2 carti prezente in libraria noastra, Ambarcatiuni si navigatie in preistorie, Forme de habitat ale eneoliticului final si perioadei de tranzitie la Dunarea de jos.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter