Cultura tutunului

Cultura tutunului

Editura MAST
7,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Cultura tutunului

Va prezentam o carte care trateaza, in 125 de pagini, aspectele culturii tutunului, incepand chiar de la pregatirea solului.

Dintr-un hectar de teren cultivat cu tutun, se poate castiga circa 150 milioane de lei vechi. In functie de soiul de tutun, de modul de intretinere a culturii si de conditiile pedoclimatice, profitul poate fi mai mare sau mai mic. La o cultura de tutun se munceste circa jumatate de an, din martie pana in octombrie.

Cultura tutunului de tip Virginia se dezvolta cel mai bine in zona nisipurilor zburatoare din Oltenia, in luncile Argesului, Muresului si Dunarii. Cultura de tutun de tip Burley este intalnita in Transilvania, iar Burley de Tarnave se spune ca este cel mai bun tutun de acest soi din Europa. Soiul Baragan, dupa cum ii si este denumirea, se dezvolta cel mai bine in Campia Baraganului. Soiurile orientale Djebel si Molovata (tutun cu frunza mica, de aroma si cel mai scump) se cultiva cel mai bine in Moldova.

" INŞIRATUL, DOSPIREA, USCAREA Şl PĂSTRAREA FRUNZELOR După recoltare, frunzele sunt supuse unor operaţiuni fizice şi biochimice care determină calitatea fumativă a lor, însuşire..." Continuare...

"Răsadniţele. în condiţiile de climă din ţara noastră cele mai indicate pentru producerea răsadului de tutun sunt răsadniţele calde. în răsadniţe calde, răsadul corespunzător..." Continuare...

Cartea "Cultura tutunului" a fost publicata in categoria Agricultura / Plante industriale si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Marius Sorin Zaharia si a fost publicata de editura MAST. Se poate cumpara cartea Cultura tutunului prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Cultura tutunului" este de 7 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Cultura tutunului

Produse similare si recomandari

Orhidee
Burger Alfons
11.50 RON
Floarea soarelui hibrida
Alexandru-Viorel Vranceanu
18.53 RON
 

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Cultura tutunului. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Marius Sorin Zaharia

Deocamdata in afara de "Cultura tutunului", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Marius Sorin Zaharia.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter