Crima si pedeapsa

Crima si pedeapsa

Editura Gramar
45,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Capodopere - Literatura universala

Recenzie Crima si pedeapsa

Fiodor Mihailovici Dostoievski (1821-1881) este cunoscut drept unul dintre cei mai importanti scriitori rusi, opera sa avand un puternic impact asupra literaturii secolului al XX-lea. Romanele sale demonstreaza o incredibila capacitate de patrundere a psihologiei umane si de analiza a societatii rusesti, personajele fiind surprinse intr-un moment crucial nu atat al vietii lor sociale, cat al celei emotionale, spirituale - punctul culminant al vietii care se desfasoara in constiinta lor.

Romanul Crima si pedeapsa - una dintre cele mai importante apoere ale literaturii ruse - urmareste intorsatura pe care o ia destinul lui Rodia Romanovici Raskolnikov, fost student la Facultatea de Drept, ca urmare a deciziilor luate. Renuntand la studii din cauza situatiei economice precare, tanarul cauta sa se realizeze si sa-si asigure cariera prin mijloace mai eficiente decat "inutilele" lectii pe care le preda. Poate ca nu atat saracia, cat dorinta de a proba o teorie proprie il determina pe Roskolnikov sa infaptuiasca crima - punctul fierbinte si central al romanului pe care este construita intreaga naratiune - crima ce ajunge sa-i tulbure sufletul pana la imbolnavire. Mai mult decat personaje propriu-zise, eroii dostoievskieni sunt incarnari ale unor idei, iar Raskolnikov nu face exceptie.

Dincolo de a fi o simpla relatare a infaptuirii unei crime, romanul dostoievskian Crima si pedeapsa se contureaza ca o fina analiza psihologica a unui suflet profund tulburat, care isi cauta echilibrul intr-o societate decazuta, pe care o simte sufocanta si opresiva.

"Situaţia lui Raskolnikov era foarte ciudată: s-ar fi zis că un fel de ceaţă îl învăluie şi-1 desparte de restul omenirii. Mai târziu, aducându-şi aminte de epoca aceasta..." Continuare...

"„Sunt treaz sau visul meu continuă?" se gâridj iarăşi Raskolnikov, privind neîncrezător pe musafirii neaşteptat. — Svidrigailov? Ce prostie! Asta nu se poate! zise..." Continuare...

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Crima si pedeapsa", publicata in 2 categorii, Beletristica / Literatura universala, Beletristica / Literatura clasica, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de F.M. Dostoievski si a fost publicata de editura Gramar. Se poate cumpara cartea Crima si pedeapsa prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Crima si pedeapsa" este de 45 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-1973-85-2
Pagini: 610
Format: 14 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Crima si pedeapsa

Produse similare si recomandari

Marturia
Anita Shreve
29.90 RON
Muzeul imaginar
Andre Malraux
39.99 RON
Cheia curajului
Nora Roberts
32.90 RON
Darul vulturului
Carlos Castaneda
24.99 RON
Datorie si onoare
Iris Johansen
29.90 RON
Ocolul pamantului in 80 de zile
Jules Verne
15.00 RON
Valurile linistesc vantul
Arkadi Strugatki, Boris Strugatki
20.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Crima si pedeapsa. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

F.M. Dostoievski

F.M. Dostoievski a publicat inca 26 carti prezente in libraria noastra, Dublul, Fratii Karamazov. Discursul marelui inchizitor (audiobook), Insemnari din subterana (audiobook), Adolescentul : Editie cartonata, Adolescentul, Amintiri din casa mortilor, Crima si pedeapsa, Crima si pedeapsa : Editie cartonata, Crima si pedeapsa, Crima si pedeapsa , Crime and Punishment, Demonii, Demonii (Top 10), Eternul sot. Dublul, Fratii Karamazov, Fratii Karamazov (Top 10), Idiotul, Idiotul (Top 10) : Editie 2011, Insemnari din subterana (Top 10), Insemnari din subterana si alte microromane, Jucatorul, Jucatorul (Top 10), Jurnal de scriitor, Pachet promotional Literatura rusa, Pachet promotional Top 10+ (69-72), Umiliti si obiditi, dintre care primele 3 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter