Copil in epoca de aur

Copil in epoca de aur

Editura Tracus Arte
12,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Copil in epoca de aur

Cartea "Copil in epoca de aur" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 27.12.2017. A fost scrisa de Dan Carlea si a fost publicata de editura Tracus Arte. Se poate cumpara cartea Copil in epoca de aur prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Copil in epoca de aur" este de 12 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Pagini: 130
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Copil in epoca de aur

Produse similare si recomandari

Blogstory
Nora Iuga
1.50 RON
Institutia moarta a postei
Ionut Chiva
12.00 RON
Barbat pe tocuri
Michel Martin
18.00 RON
Deania neagra
Alexandru Petria
24.00 RON
Rezistenta prin teatru
Dinu Kivu
29.98 RON
Versuri
Ion Minulescu
12.00 RON
Basme, nuvele, teatru
Barbu Stefanescu Delavrancea
6.54 RON

Comentarii si recenzii

1. Copil in epoca de aur de dan carlea la 02.03.2012

Încă de la intrarea în 2009, mulţi am început să simţim nevoia de a ne aminti de cei care eram în urmă cu 20 de ani şi mai bine, de tinereţea noastră ciudată pentru cei care nu au prins cozile la alimente, programele de beznă din apartamente, cele două ore zilnice de tv, şopârlele politice, frica de „secu” şi toate celelalte. Aşa că am scris, pentru suplimentul „Scânteia” al „Jurnalului Naţional”, pe tot parcursul anului 2009, aceste texte pe care le doresc reunite într-o carte sub titlul „Copil în Epoca de Aur”. Sunt amintiri din copilăria mea care spun ceva şi celorlalţi, fiindcă, după primele texte publicate, am descoperit o întreagă lume care ne leagă, dincolo de tot şi de toate.

Copilăria noastră este la fel: am avut Pegas, ai avut Pegas, al meu verde cu şa scurtă, al tău roşu, cu şa lungă şi coarne mari. Dar aceeaşi lumină o măcinam pe spiţe, când ne alergam prin parcuri şi prin spatele blocurilor construite peste noapte şi peste praful caselor unor oameni ce-au murit de inimă rea, cu buldozerul la uşă. Poate mi-ai fost comandantă de detaşament sau de grupă, pe când mergeam în excursiile alea de-o zi la Turnul Chindiei sau la Salină; tu jucai „frunza”, eu jucam „baba”, îi scriai prietenei în „Oracol” şi eu trăgeam spre tine cu invizoace, preferai „Cico”, eu siropul cu sifon, tu „Amandinele” şi eu „Cartofii”, poate ţi-am şi cerut prietenia într-o zi, nici nu mai ştiu. Sigur aveam aceleaşi coperţi de caiet, mirosul de vinilin proaspăt îl mai simt şi acum când se apropie 15 septembrie şi dau să tremur că n-am ghiozdan şi nici cravată, iar centura am rupt-o dând cu ea în pomi de bucurie, când am luat vacanţă. Mama încă n-a aflat.

Nu ştiu ce părere ai tu, dar pe mine mereu m-au enervat teneşii de Drăgăşani: se desfăceau puţin în partea aia care se pliază la fiecare pas şi arătau oribil. Mai ales ăia albi, care după ce jucai un fotbal se făceau gri. Apropo de fotbal: mingea de 35 era preferata mea. De altfel, niciodată n-am avut 300 să-mi iau de aia de piele de la Unirea, dar nici de 18 nu mi-am luat - se ovaliza imediat şi era bună numai pentru copii. Nu ştiu cum să te găsesc, dar dacă ne-am întâlni şi dacă n-aş fi făcut diabet între timp, te-aş invita să mâncăm nişte caramele bulgăreşti, dacă am putea găsi pe undeva. Prea mulţi de „dacă”. Şi tu o ziceai pe aia: „Dacă şi cu parcă se plimbau într-o barcă...?”.

Auzi, şi ai tăi făceau la fel ca ai mei, iarna: luau banane verzi şi le ţineau la copt pe dulap ca să ţi le dea de Moş Gerilă? Şi tu le mâncai mereu necoapte şi te durea burta, dar nu puteai rezista, nu? Acum recunoaşte: de câte ori ai pârât: „Spuse lu’ tovarăşa” ? Pot să fac pariu că toată ziua erai cu mâna pe sus la ore, o fluturai de să-i scoţi ochii tovarăşei, le ştiai pe toate, dar să mă laşi să copiez niţel la teză, nu. Bine că eşti tu deşteaptă! Hai, mai vorbim, acum dispar puţin, doar încă 20 de ani. Poate ne-om întâlni pe undeva, prin viaţa asta, parţial color. Dan Cârlea

Adaugati o recenzie

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Copil in epoca de aur. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Dan Carlea

Deocamdata in afara de "Copil in epoca de aur", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Dan Carlea.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter