Convorbiri cu Petru Dumitriu

Convorbiri cu Petru Dumitriu

Editura Curtea Veche
32,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Interviuri

Recenzie Convorbiri cu Petru Dumitriu

E.S.: M-a interesat şi continuă să mă intereseze destinul acestui mare scriitor care a părăsit o literatură şi îşi găseşte greu locul în alta, pe măsura talentului său. Continuă să fie obsedat de împărăţia frigului şi, iată, împărăţia îl marginalizează. (…) „Pe ce lume sunt?“ se întreabă el. Într-o lume, oricum, în care toate se amestecă şi se complică.

Petru Dumitriu l-a aflat în exil pe Dumnezeu şi Dumnezeu l-a salvat de câteva ori. Îl va salva, oare, până la sfârşit? Este întrebarea pe care şi-o pune în mai multe rânduri prozatorul şi la care, în cele din urmă, tot el va trebui să răspundă… Nu şi-a pierdut credinţa în literatură. Continuă să scrie, are proiecte, scrisul rămâne pentru el un mod de existenţă. Mă întreb dacă există, în fapt, o altă cale pentru un scriitor adevărat…  

P.D.: Mie îmi place viaţa ca să muncesc, să iubesc şi să fiu iubit. Vorbind de iubire în sensul cel mai larg, în care, de exemplu, e cuprinsă prietenia. Da, să iubeşti oameni care au trăit, oameni de pe vremuri, creaţii omeneşti.

Deci în sensul ăsta iubesc în multe feluri şi sunt iubit aşa cum sunt eu, acela care sunt. Din cauza asta moartea, pentru mine, e un lucru cumplit şi detestabil, dar îl recunosc, îl constat. Este soarta noastră şi cât sunt eu de creştin…, prost creştin… nu sunt un bun creştin... dar sunt un creştin care se roagă şi-l iubeşte pe Dumnezeu şi îl iubeşte pe Isus Cristos — Dumnezeu-Fiul — şi un om care se roagă Sfântului Duh şi lui  Dumnezeu-Unul şi Trei… aşa cum sunt, am mari îndoieli în ce priveşte moartea.

Eu nu ştiu dacă viaţa continuă în vreun fel sau reîncepe. Nu ştiu dacă există o înviere. (...) Poate că teama de moarte e şi ea o eroare. Poate că ne înşelăm şi crezând că murim cu totul. Nu ştiu. Nu sunt eu acela care ar îndrăzni să spună: dacă crezi în veşnicia sufletului, te înşeli, eşti un naiv. Nu voi spune asta niciodată.

Cartea "Convorbiri cu Petru Dumitriu" a fost publicata in categoria Beletristica / Interviuri si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 28.12.2017. A fost scrisa de Eugen Simion si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea Convorbiri cu Petru Dumitriu prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Convorbiri cu Petru Dumitriu" este de 32 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

ISBN: 978-606-588-240-9
Pagini: 416
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Convorbiri cu Petru Dumitriu

Produse similare si recomandari

Convorbiri cu Octavian Paler
Daniel Cristea-Enache
34.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Convorbiri cu Petru Dumitriu. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Eugen Simion

Eugen Simion a publicat inca 13 carti prezente in libraria noastra, Fictiunea jurnalului intim : Vol.I,II,III, Limba si literatura romana. Manual pentru clasa a X - a, Analize si sinteze literare pentru liceu, Analize si sinteze literare pentru liceu: bacalaureat si admitere in invatamantul superior, Dimineata poetilor. Eseu despre inceputurile poeziei romane, Fragmente critice. Vol. IV, Genurile biograficului, In ariergarda avangardei. Convorbiri cu Andrei Grigor : Editia a II-a, adaugita, Mircea Eliade. Nodurile si semnele, Mircea Eliade: Nodurile si semnele prozei, Pe mine mie reda-ma - contributii istorico-literare pana la 1939 (vol. v), Propriul vis - prefete definitorii (vol. iv), Steaua singuratatii - efigii si secvente literare (vol. iii), dintre care primele 2 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter