Convorbiri cu Daniel Cristea-Enache : Editie cartonata

Convorbiri cu Daniel Cristea-Enache : Editie cartonata

Editura Polirom
39,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: SERIA DE AUTOR OCTAVIAN PALER

Recenzie Convorbiri cu Daniel Cristea-Enache : Editie cartonata

Editia a II-a

Convorbiri cu un batrin reactionar ar fi fost, in opinia lui Octavian Paler, titlul potrivit pentru acest volum in care o emisiune de televiziune, o stire dintr-un ziar, o replica dintr-o carte sau fosnetul otetarilor din curtea casei ii prilejuiesc scriitorului comentarii nostalgice, atunci cind isi rememoreaza viata de „lup singuratic”, pline de sinceritate, atunci cind povesteste despre cartile sale, sau de ironie si mihnire, atunci cind vorbeste despre politica autohtona.

„In toate cartile lui Octavian Paler exista o voce multiplicata, un ego care se diminueaza voit, ca sa inregistreze alteritatea. Persoana intii singular nu este rezervata unui anumit narator; prin ea se exprima, pe rind, diferite identitati, proiectate si explorate de un scriitor care stie sa asculte. Cind interlocutorul lipseste, Octavian Paler si-l creeaza, dedublindu-se si purtind pasionante dialoguri interioare. Iata de ce ideea unui dialog consistent mi s-a parut a fi in spiritul operei sale. Autorul Autoportretului intr-o oglinda sparta avea multe de spus, si poate ca era timpul s-o faca in mod direct, fara medierea eseului sau haina fictionala a prozei. N-a fost nevoie de pledoarii si «diplomatie», de tatonari, reveniri si preparative speciale. Ne-am descoperit, dintr-odata, pe aceeasi lungime de unda: un clasic in viata, dar fara aere magisteriale, si un critic tinar care, inainte de a pune pe hirtie afirmatii si negatii rezolute, voia si vrea sa cunoasca.” - Daniel Cristea-Enache

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Convorbiri cu Daniel Cristea-Enache", publicata in 3 categorii, Beletristica / Corespondenta, Beletristica / Jurnale, Beletristica / Memorialistica, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Octavian Paler si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Convorbiri cu Daniel Cristea-Enache prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Convorbiri cu Daniel Cristea-Enache" este de 39.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-1760-9
Pagini: 336
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Convorbiri cu Daniel Cristea-Enache : Editie cartonata

Produse similare si recomandari

Scrisori rupte
Rabindranath Tagore
34.00 RON
Corespondenta 1946-1959
Albert Camus, Rene Char
32.99 RON
Scrisorile divinei marchize
Rabutin Chantal
9.90 RON
Timp al inimii. Corespondenta
Paul Celan, Ingeborg Bachmann
29.90 RON
Rapsodia epistolara. Volumul II
Anton Golopentia
50.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Convorbiri cu Daniel Cristea-Enache : Editie cartonata. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Octavian Paler

Octavian Paler a publicat inca 28 carti prezente in libraria noastra, Viata pe un peron, Apararea lui Galilei, Apararea lui Galilei, Autoportret intr-o oglinda sparta, Autoportret intr-o oglinda sparta, Autoportret intr-o oglinda sparta, Aventuri solitare : Editie cartonata, Calomnii mitologice, Caminante, Caminante - jurnal mexican, Desertul pentru totdeauna, Don Quijote in Est, Drumuri prin memorie, Eul detestabil, Eul detestabil : Editie cartonata, Mitologii subiective , Pachet Promotional Octavian Paler, Poeme, Polemici cordiale : Editie cartonata, Rugati-va sa nu va creasca aripi, Rugati-va sa nu va creasca aripi, Scrisori imaginare, Scrisori imaginare, Un om norocos, Viata ca o corida, Viata ca o corida, Viata pe un peron : Editie cartonata, Vremea intrebarilor. Editie cartonata, dintre care prima este pe stoc si poate fi expediata imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter