Constructorii. O cercetare a istoriei si filozofiei masoneriei

Constructorii. O cercetare a istoriei si filozofiei masoneriei

Editura Herald
27,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Esoterica

Recenzie Constructorii. O cercetare a istoriei si filozofiei masoneriei

O astfel de carte nu se scrie usor din doua motive: ea este istoria unui Ordin secret ale carui cunostinte, in mare parte, nu sunt asternute pe hartie si care acopera o tulburatoare perioada de timp, cerand ca materialul unor volume numeroase - multe din ele dezorganizate, voluminoase si greu de asimilat - sa fie comprimat in interiorul unui spatiu restrans.

Fiecare rand al acestei carti a fost scris cu convingerea ca istoria reala si doctrina Masoneriei sunt suficiente in sine, neavand nevoie sa fie infrumusetate prin legenda si cu atat mai putin prin ocultism. Cartea se intemeiaza de la inceput pana la sfarsit pe convingerea ca tot ceea ce trebuie sa facem este sa mutam schelaria de pe templul istoric al Masoneriei si sa il lasam in bataia soarelui, acolo unde orice om poate vedea frumusetea si simetria sa - lucru ve va starni respectul celor mai critice si scrutatoare minti, ca si omagiul tuturor celor care au ca scop binele omenirii. Acest studiu indelung efectuat aici s-a fundamentat pe aceasta credinta.

Masoneria, asa cum o gasim in Evul Mediu, nu era ceva nou. Deja, daca ii acceptam propriile documente, era incaruntita de timp, venind dintr-un trecut indepartat, purtand cu sine o impresionanta suma de cunostinte legendare. De asemenea, pastra in ele aceleasi simboluri simple, graitoare care, dupa cum am vazut, sunt mai vechi decat cele mai vechi religii din prezent, pe care le a primit ca mostenire si le-a transmis ca pe o comoara. Indiferent ce am crede despre legendele Masoneriei, asa cum sunt relatate in documentele antice, simbolurile ei, mai vechi decat ordinul insusi, o leaga de cea mai veche gandire si credinta a omenirii. Fara indoiala ca aceste simboluri au pierdut ceva din stralucirea lor in vremurile atat de tulburi pe care le traversam, dar frumusetea lor nu s-a sters niciodata, trebuind doar sa fie atinse pentru a straluci din nou."- Joseph Fort Newton

CUPRINS

Anticamera 5

Partea intai

PROFETIA

CAP. I Temeiurile 15

CAP. II Instrumentele de lucru 25

CAP. III Drama credintei 43

CAP. IV Doctrina secreta 59

CAP. V Colegiile 73

Partea a doua

ISTORIA

CAP. I Masonii liberi 91

CAP. II Meseriasii 117

Cap. III Masonii acceptati 141

CAP. IV Marea Loja a Angliei 157

CAP. V Masoneria Universala 181

Partea a Treia

INTERPRETAREA

CAP. I Ce este Masoneria? 213

CAP. II Filozofia masonica 229

CAP. III Spiritul Masoneriei 251

Bibliografie masonica 264

Index 268

"Intr-adevăr, chiar existenţa unei astfel de tovărăşii istorice aflată în căutarea şi în slujba Idealului este un fapt elocvent mai presus de toate cuvintele, şi e socotită printre..." Continuare...

"Marea Lojă a Angliei într-o zi, în timp ce se ruga într-o capelă micuţă, Francisc din Assisi a fost îndemnat de un vechi crucifix bizantin: „Du-te acum, şi reconstruieşte..." Continuare...

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Constructorii. O cercetare a istoriei si filozofiei masoneriei", publicata in 2 categorii, Filosofie / Filosofie, Paranormal / Mistere, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Joseph Fort Newton si a fost publicata de editura Herald. Se poate cumpara cartea Constructorii. O cercetare a istoriei si filozofiei masoneriei prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Constructorii. O cercetare a istoriei si filozofiei masoneriei" este de 27 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-111-265-7
Pagini: 284
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Constructorii. O cercetare a istoriei si filozofiei masoneriei

Produse similare si recomandari

Metafizica A - E
Aristotel
20.00 10.00 RON
Filozofia vinului
Massimo Dona
25.00 RON
Vise si fantasme erotice
24.90 8.00 RON
Filosofia lui Pitagora
Antelme E. Chaignet
34.00 RON
Despre geneza in sens literal
Sfantul Augustin
42.00 20.00 RON
Facerea - Tratat despre spirit
Corneliu Mircea
50.00 RON
Omul si devenirea sa dupa Vedanta
Rene Guenon
26.00 RON
Nenumaratele chipuri ale lui Dumnezeu
Jeremy Campbell
30.00 15.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Constructorii. O cercetare a istoriei si filozofiei masoneriei. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Joseph Fort Newton

Pe langa "Constructorii. O cercetare a istoriei si filozofiei masoneriei", autorul Joseph Fort Newton a publicat si Legendele, miturile si simbolurile francmasoneriei.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter