Constitutia Romaniei reflectata in jurisprudenta constitutionala

Constitutia Romaniei reflectata in jurisprudenta constitutionala

Editura Hamangiu
49,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Constitutia Romaniei reflectata in jurisprudenta constitutionala

Constitutia este actul de identitate al unui stat de drept, fundamentul pe care se cladeste intreaga sa ordine juridica si sursa de baza pentru toate ramurile dreptului. In Romania, interpretarea si explicarea normei constitutionale, prin raportarea celorlalte legi la textele Constitutiei, se face de catre Curtea Constitutionala, prin deciziile sale.

Daca deciziile de constatare a neconstitutionalitatii devin cunoscute, datorita caracterului obligatoriu pe care il au, toate celelalte decizii ale Curtii, la fel de importante pentru interpretarea si descifrarea sensului Constitutiei, raman, de cele mai multe ori, „ascunse” in paginile Monitorului Oficial.

Motiv pentru care Editura Hamangiu publica lucrarea de fata: o carte care „cerne” intreaga jurisprudenta a Curtii Constitutionale, din 1992 si pana in prezent, si extrage solutiile cu valoare interpretativa deosebita. Sintetizate si redate in rezumat, cele 975 de solutii sunt grupate sub textele constitutionale al caror sens il explica, alcatuind un veritabil comentariu pe articole al Constitutiei. Accentul este pus pe deciziile pronuntate dupa revizuirea si republicarea Constitutiei in anul 2003, dar au fost selectate si unele solutii anterioare acestui moment, care si-au pastrat valabilitatea si in contextul noii configuratii a Legii fundamentale.

Juristii si toti cei interesati sa inteleaga sensul constitutional al unor drepturi fundamentale, precum proprietatea, accesul la justitie, libertatea individuala sau rolul autoritatilor publice si relatiile ce trebuie sa existe intre cetateni si autoritati, au la dispozitie acum un instrument ce asigura accesul rapid la un fond unic de jurisprudenta, o banca de date cu valoare juridica deosebita.

Cartea "Constitutia Romaniei reflectata in jurisprudenta constitutionala" a fost publicata in categoria Drept si legislatie / Drept constitutional si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Tudorel Toader si a fost publicata de editura Hamangiu. Se poate cumpara cartea Constitutia Romaniei reflectata in jurisprudenta constitutionala prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Constitutia Romaniei reflectata in jurisprudenta constitutionala" este de 49 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: decembrie 2011
ISBN: 978-606-522-568-8
Pagini: 344
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Constitutia Romaniei reflectata in jurisprudenta constitutionala

Produse similare si recomandari

Inventarea Constitutiei
Ioan Stanomir, Radu Carp
21.90 RON
Procedura insolventei
Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa d
69.90 RON
Constitutia Romaniei. Comentariu pe articole
coord. I. Muraru, coord. E.S. Tanasescu
249.00 RON
Perspective juridice privind institutia parlamentului
Andrei Muraru, Ioan Muraru, Elena Simina Tanasescu, Corneliu Liviu Popescu, Gheorghe Iancu
5.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Constitutia Romaniei reflectata in jurisprudenta constitutionala. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Tudorel Toader

Tudorel Toader a publicat inca 7 carti prezente in libraria noastra, Dictionarul personalitatilor juridice romanesti, Dictionarul personalitatilor juridice romanesti, Drept penal român : Partea specială. Editia a IV - a, Drept penal. Partea speciala : Editia a V - a, Infractiunile prevazute in legile speciale : Reglementare, doctrina, decizii ale Curtii Constitutionale, jurisprudenta. Ed. a IV - a, Infractiunile prevazute in legile speciale. Editia a 5-a revizuita si actualizata : reglementare, doctrina, decizii ale Curtii Constitutionale, jurisprudenta, Legea educatiei nationale : actualizata 1 decembrie 2011.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter