Clepsidra

Clepsidra

Editura EuroPress
23,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Roman Fiction

Recenzie Clepsidra

Clepsidra e un roman paradoxal, scris cu umor şi gravitate, despre identitate,  dragoste,  vinovăţie şi moarte. Zeci de personaje pitoreşti traversează viaţa protagoniştilor Paul Iulian şi Maria, fiecare cu caracterul şi istoria lui personală, cu dramele, iluziile şi ciudăţeniile lui. Cuplul Paul şi Maria este aidoma unui cuplu de peregrini plecaţi în căutarea Graal-ului vremii noastre – o lume mai bună decât cea de acasă – care descoperă însă la sfârşit cu totul altceva decât voiau să descopere.

Acest ceva este o altă identitate, ascunsă în ei, care le determină destinul şi pentru a ajunge la ea, ei au trebuit să plece din România în Canada. Sunt emigranţi, dar romanul nu este propriu-zis  un roman despre emigraţie. Emigraţia nu e decât un accelerator al existenţei lor. Şi, în plus, cum raţionează  un personaj din roman, cine nu este, emigrant? Cine nu se află în posesia unei identităţi diferite de cea originară şi care a fost asumată şi dezvoltată de strămoşi mai apropiaţi ori mai îndepărtaţi?

Căutării individuale îi corespunde în plan global, marea istorie, pusă în mişcare de mari evoluţii identitare. În roman, este vorba despre dialogul dintre Canada şi Quebec pe fondul tragediilor din alte părţi, din fosta Iugoslavie a lui Milosevici sau din Africa masacrelor rwandeze.

Cartea "Clepsidra" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Mircea Gheorghe si a fost publicata de editura EuroPress. Se poate cumpara cartea Clepsidra prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Clepsidra" este de 23 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2010
ISBN: 978-973-1727-75-2
Pagini: 264
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Clepsidra

Produse similare si recomandari

Blogstory
Nora Iuga
1.50 RON
Institutia moarta a postei
Ionut Chiva
12.00 RON
Barbat pe tocuri
Michel Martin
18.00 RON
De ce iubim femeile (audiobook)
Mircea Cartarescu
30.00 RON
Momente. Schite
Ion Luca Caragiale
12.00 RON
Rezistenta prin teatru
Dinu Kivu
29.98 RON
Basme, nuvele, teatru
Barbu Stefanescu Delavrancea
6.54 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Clepsidra. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Mircea Gheorghe

Pe langa "Clepsidra", autorul Mircea Gheorghe a publicat si 390 de ani de atestare documentara. Costestii din Vale.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter