Cioran si Securitatea

Cioran si Securitatea

Editura Polirom
26,55 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

ISBN: 978-973-46-1429-5;ANUL APARITIEI: 2010;NUMAR PAGINI: 360;FORMAT: 130x200

Recenzie Cioran si Securitatea

Cu o lunga cariera de „suspect”, ce a inceput la scurt timp dupa instalarea regimului comunist (dosarul a fost deschis, formal cel putin, in ianuarie 1954) si a continuat pina la caderea acestuia din urma (exista chiar un document strict secret din 5 mai 1990, cu care pare sa se fi inchis urmarirea informativa), Emil Cioran a fost acuzat nu atit de simpatiile legionare din anii ’30, cit pentru faptul ca a pastrat legaturile cu rude si cunoscuti din Romania si a desfasurat „activitati dusmanoase prin scrierile lui «filosofice» (ghilimelele apartin dosarului) cu caracter idealist”. Documentele de arhiva incluse in volum reprezinta o mica parte a fondurilor existente in arhivele romanesti – o intreaga serie de dosare sub trei nume codificate: „Ciobanu”, „Chiru”, „Ene” – si provin din arhivele CNSAS si SRI. Ele descopera cititorului aspecte ignorate din profilul personajului contradictoriu care a fost Emil Cioran si fundalul istoric pe care acesta a evoluat.

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Cioran si Securitatea", publicata in 2 categorii, Beletristica / Biografii, Istorie / Servicii secrete, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Stelian Tanase si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Cioran si Securitatea prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Cioran si Securitatea" este de 26.55 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Cioran si Securitatea

Produse similare si recomandari

Memorie si identitate
Ioan Paul al II-lea
34.99 RON
De vanzare: Mariana, 15 ani.
Iana Matei
29.99 RON
Viata lui Chateaubriand
Andre Maurois
24.00 RON
Un don Juan - Viata lui Byron
Andre Maurois
32.00 RON
Mircea Eliade
Mircea Handoca
29.90 RON
Josephine
Carolly Erickson
25.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Cioran si Securitatea. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Stelian Tanase

Stelian Tanase a publicat inca 12 carti prezente in libraria noastra, Acasa se vorbeste in soapta : Dosar & jurnal din anii tirzii ai dictaturii, Anatomia mistificarii, Avangarda romaneasca in arhivele sigurantei, Clientii lu' Tanti Varvara, Clientii lu' tanti varvara, Clientii lu' Tanti Varvara, Corpuri de iluminat, Elite si societatea, Maestro, Moartea unui dansator de tango, Racovski : Dosar secret, Zei si semizei. la inceput de secol.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter