Ciocoii vechi si noi

Ciocoii vechi si noi

13,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Alternative

Produsul nu mai exista pe piata. Putem sa va oferim alte variante ale aceleiasi carti:

Info

Anul aparitiei : 2009; Numar de pagini : 256; ISBN : 9789736757174

Recenzie Ciocoii vechi si noi

Dincolo de miza estetica a cartii, seriile succesive de cititori au fost fascinati fie ca au vrut, fie ca nu, în tot acest rastimp, de fenomenul ce constituie substanta romnanului: ciocoismul, forma româneasca a parvenitismului, a venalitatii si lacomiei, a lipsei de repere morale, a mitocaniei agresive si viclene, a exhibitionismului îmbuibatilor si îngâmfatilor. Ciocoismul repugna, aproape tuturor, la prima vedere, dar el sta ascuns probabil în fiecare dintre noi; suntem obligati sa vedem ca mereu sunt create conditii si motive pentru renasterea lui; nimic nu-l poate stavili cu totul, cel putin pâna acum. Iata, o constatare deconcertanta pentru oricine mediteaza serios si-n tonalitate responsabila despre centrele de imoralitate din spatiul nostru public.
Parafrazându-l pe Spinoza, autorul Eticii, am putea spune ca unei pasiuni si unui viciu nu le poti opune cu folos, decât ceva egal în forta, daca nu ceva mai tare decât ele. Deocamdata, ciocoismul este, din pacate, un viciu activ, iar adevaratele virtuti ale vietii democratice – politetea, spiritul de dreptate, cinstea, simplitatea, loialitatea, prudenta, toleranta, blândetea curajoasa si curajul blând, grija si iubirea – apar ca valori morale si forte sufletesti lipsite de vlaga.
VASILE MORAR

Cartea "Ciocoii vechi si noi" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 27.12.2017. A fost scrisa de Nicolae Filimon si a fost publicata de editura Litera International. Se poate cumpara cartea Ciocoii vechi si noi prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Ciocoii vechi si noi" este de 13.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Ciocoii vechi si noi

Produse similare si recomandari

Blogstory
Nora Iuga
1.50 RON
Institutia moarta a postei
Ionut Chiva
12.00 RON
Barbat pe tocuri
Michel Martin
18.00 RON
Deania neagra
Alexandru Petria
24.00 RON
Surogat [poerezii]
Sorin-Mihai Grad
22.00 RON
Rezistenta prin teatru
Dinu Kivu
29.98 RON
Basme, nuvele, teatru
Barbu Stefanescu Delavrancea
6.54 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Ciocoii vechi si noi. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Nicolae Filimon

Nicolae Filimon a publicat inca 10 carti prezente in libraria noastra, Ciocoii vechi si noi : Cartea de acasa vol. 9, Ciocoii vechi si noi, Ciocoii Vechi si Noi, Ciocoii vechi si noi, Ciocoii vechi si noi, Nicolae Filimon. Opere. Volumul I, Ciocoii vechi si noi , Ciocoii vechi si noi, Ciocoii vechi si noi, Roman Nazdravan, dintre care primele 6 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter