Cinci fete ale modernitatii. Modernism, avangarda, decadenta, kitsch, postmodernism. Editia a II-a r

Cinci fete ale modernitatii. Modernism, avangarda, decadenta, kitsch, postmodernism. Editia a II-a r

Editura Polirom
44,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

ISBN: 973-681-965-5; ANUL APARITIEI: 2005; NUMAR PAGINI: 472; FORMAT: 135x200
Colectia: colegium

Recenzie Cinci fete ale modernitatii. Modernism, avangarda, decadenta, kitsch, postmodernism. Editia a II-a r

Sinteza esentiala pentru intelegerea unora dintre sursele istorice ale vocabularului modernitatii si postmodernitatii, cartea abordeaza formarea unor concepte precum modernitate, avangarda, decadenta, kitsch, postmodernism si functionalitatea lor intr-o etapa sau alta a evolutiei euroatlantice. Autorul acorda importanta nu doar istoriei termenului, ci si felului in care acceptiile lui s-au varsat in semnificatia actuala, predominant artistica, reusind o meditatie asupra surselor modernitatii si a sanselor ei de a supravietui in lumea actuala.
Cinci fete ale modernitatii e mai mult decit o istorie conceptuala, e o sinteza de cultura din care nici o problema majora a Modernitatii nu lipseste. Reperele conceptuale pe care le alege Calinescu ii ingaduie sa construiasca din sectiuni o imagine globala coerenta. Epocii noastre nu-i ramine decit sa se recunoasca in ea.” (Mircea Martin)

Cartea "Cinci fete ale modernitatii. Modernism, avangarda, decadenta, kitsch, postmodernism. Editia a II-a r" a fost publicata in categoria Stiinte / Filologie si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Matei Calinescu si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Cinci fete ale modernitatii. Modernism, avangarda, decadenta, kitsch, postmodernism. Editia a II-a r prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Cinci fete ale modernitatii. Modernism, avangarda, decadenta, kitsch, postmodernism. Editia a II-a r" este de 44.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Cinci fete ale modernitatii. Modernism, avangarda, decadenta, kitsch, postmodernism. Editia a II-a r

Produse similare si recomandari

Gandeste
Simon Blackburn
29.90 RON
Aripile lui Icar
Damian Stanoiu
18.00 RON
Textul descriptiv
Jean-Michel Adam, Jean Andre Petit
37.80 RON
Gramatica limbii romane
Dumitru Irimia
54.00 RON
Poezia medievala in limba romana
Eugen Negrici
14.40 RON
Jean Rousset sau pasiunea lecturii
Roger Fancillon
12.60 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Cinci fete ale modernitatii. Modernism, avangarda, decadenta, kitsch, postmodernism. Editia a II-a r. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Matei Calinescu

Matei Calinescu a publicat inca 2 carti prezente in libraria noastra, Eugene Ionesco: teme identitare si existentiale, Viata si opiniile lui zacharias lichter.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter