Cimitirul Buna-Vestire (BPT)

Cimitirul Buna-Vestire (BPT)

Editura Art
13,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Cimitirul Buna-Vestire (BPT)

Aparent abstract, absurd, e şi fundamentul întâmplărilor din "Cimitirul Buna-Vestire", un roman al eşecurilor, în care destinul nu mai presupune vreo forţă transcendentă. Pentru nefericitul Unanian, intelectual subţire (alt "doctor", doctor în Litere şi aspirant la o catedră universitară), destinul, văzut ca labirint, e de natură socială, terestră, existenţa perso­najului lovindu-se neîncetat de opoziţia mediului burghez care-l condamnă ratării fără ieşire. Spaţiul claustrării tragice din Ochii Maicii Domnului era în final ch­ilia monahală; în cazul lui Unanian, "întâiul de la Abecedar până la doctorat", spaţiul crizei finale e cimitirul, protagonistul romanului, şomer cu familie grea, devenind fără voie intendent în lumea morţilor.

Arghezi operează cu personaje oarecum tipice, acestea reprezentând până la un punct categorii sociale: evoluează astfel ministrul, intelectualul, sluga, groparii, plus diverse elemente de coloratură; în dialog alternează viaţa şi moartea, realului îi succedă fantasticul. Naratorului cimitirul îi pare o dată "ca un preludiu de Rai", drept care o secvenţă de toamnă are unduiri muzicale de poem. "Lumina e astăzi atât de frumoasă, încât vasta-i sonoritate torenţială târăşte şi cimitirul într-un peisaj nou, care nu mai seamănă cu realitatea. Ţara morţilor capătă consistenţa abstractă a unei privelişti prin telescop…" - Constantin Ciopraga

Cartea "Cimitirul Buna-Vestire (BPT)" a fost publicata in categoria Beletristica / Literatura romana si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Tudor Arghezi si a fost publicata de editura Art. Se poate cumpara cartea Cimitirul Buna-Vestire (BPT) prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Cimitirul Buna-Vestire (BPT)" este de 13.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 9789731246734
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Cimitirul Buna-Vestire (BPT)

Produse similare si recomandari

Balanta (BPT)
Ion Baiesu
13.90 RON
Iarna barbatilor (BPT)
Banulescu Stefan
13.90 RON
Orasul cu fete sarace (BPT)
Radu Tudoran
13.90 RON
Pervertirea
Cristina Nemerovschi
36.00 RON
La lilieci. Vol. I (I-III) BPT
Marin Sorescu
13.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Cimitirul Buna-Vestire (BPT). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Tudor Arghezi

Tudor Arghezi a publicat inca 6 carti prezente in libraria noastra, Cuvinte potrivite. Flori de mucigai (BPT), Printre psalmi, Tudor Arghezi. Opere. Volumele V - VI. Publicistica, Tudor Arghezi. Opere. Volumele VII - VIII. Publicistica, Tudor Arghezi. Opere. Volumul IX. Publicistica, Cimitirul buna vestire, dintre care primele 5 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter