Cei frumosi si blestemati (Top 10)

Cei frumosi si blestemati (Top 10)

Editura Polirom
17,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Seria: Top 10+

Recenzie Cei frumosi si blestemati (Top 10)

Ca si Marele Gatsby, Cei frumosi si blestemati este o poveste despre America anilor ’20, o epoca tumul-tuoasa in care arta, dragostea si banii sint aproape invariabil insotite de ambitii nebunesti, talente irosite si esecuri ireparabile, cind consumul nemasurat de alcool si stralucirea vietii de noapte devin adevaratul crez al unei generatii.

Anthony Patch, figura centrala a romanului, este un tinar sofisticat, cu studii la Harvard, pe care aburii alcoolului il vor transforma intr-o „epava josnica si dezgustatoare”. Episodul nefericitei casatorii cu Gloria – despre care s-a spus ca ar fi inspirat din povestea reala de dragoste a lui Fitzgerald si a Zeldei Sayre – se incheie cu prabusirea celor doi in abisul degradarii fizice si morale, un moment ce aminteste cu amaraciune de stralucirea risipita si tineretea distrusa.

„Cei frumosi si blestemati este, printre altele, un studiu al vietii conjugale - o schita in nuante intunecate de sepia. Egoisti, dar fermecatori, Anthony si Gloria ar putea sa se indrepte spre cariere de succes in literatura si cinematografie. Cuplul lor radiaza o stralucire aparte, insa, pentru ca nici unul din ei nu este inzestrat cu scinteia care ar face din aceasta stralucire o flacara creatoare, nimbul care ii inconjoara paleste, se intuneca si dispare. Poate ca acesta este rezultatul concluziei amare a lui Fitzgerald ca aura unor asemenea oameni este un dar otravit daca nu conduce la o capodopera, asa cum este romanul de fata.” - The New York Times

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Cei frumosi si blestemati (Top 10)", publicata in 2 categorii, Beletristica / Literatura universala, Beletristica / Literatura americana, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 03.08.2018. A fost scrisa de Francis Scott Fitzgerald si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Cei frumosi si blestemati (Top 10) prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Cei frumosi si blestemati (Top 10)" este de 17.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2792-9
Pagini: 444
Format: 10,6 x 18 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Cei frumosi si blestemati (Top 10)

Produse similare si recomandari

Cosmos
Witold Gombrowicz
34.99 RON
Marile sperante
Charles Dickens
39.90 RON
Singur pe Lume
Hector Malot
10.00 RON
Un studiu in rosu
Sir Arthur Conan Doyle
12.00 RON
Cronici romantate
Boris Vian
20.00 RON
Puterea autenticitatii
Mike Robbins
30.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Cei frumosi si blestemati (Top 10). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Francis Scott Fitzgerald

Francis Scott Fitzgerald a publicat inca 9 carti prezente in libraria noastra, Blandetea noptii , Blindetea noptii, Cei frumosi si blestemati, Dincoace de Paradis, Dragostea ultimului magnat, Marele Gatsby, Marele Gatsby, Strania poveste a lui BenjaminButton si alte intimplari din epoca jazzului, Un diamant cit Hotelul Ritz si alte povestiri.

Top 10+

Cei frumosi si blestemati (Top 10)
Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter