Ce patimesc fratii nostri (Vol. 8); Ceasul pe care-l asteptam (Vol. 9)

Ce patimesc fratii nostri (Vol. 8); Ceasul pe care-l asteptam (Vol. 9)

Editura C. H. Beck
26,16 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Documente revelatorii

Recenzie Ce patimesc fratii nostri (Vol. 8); Ceasul pe care-l asteptam (Vol. 9)

Ca istoric "valah", care am scris istoria acestui neam... cutez a raspunde cele ce urmeaza. Din vremuri imemoriale a stat in Ardeal, ca si aici la noi, un neam gospodaresc, istet si viteaz, al dacilor, de neam tracic. Roma i-a cucerit, le-a amestecat sangele cu sangele cetatenilor ei si le-a dat limba latina, ca vesnic document de nobleta spre a nu se mai confunda niciodata cu neamurile care maraiau, haraiau si latrau in preajma lor.

Marirea Romei s-a dus cu incetul. Si pe incetul cetatile romane s-au facut locuri pustii, iar cetatenii s-au adapostit in satele vechilor daci. Limba latina, legea crestina, suferinta comuna au facut din ei un singur neam, unind in el  drepturile de aborigeni ale tracilor cu drepturile de cuceritori culturali ale romanilor. Ce era pe atunci in stepa, pot spune istoricii din Pesta.

Am ramas (aici), Maria Ta! La toti v-am iesit inainte si acolo in Ardeal, ospitalieri, cu mainile pline de daruri; v-am dat sange nobil, cuvinte frumoase, datine intelepte, gospodarie inaintata si, dupa ce le-ati luat fara a multami, nici atunci nici acum, v-am dat bani, munca, sange. Turcilor, tatarilor si d(umneata)voastra, vi le-am dat in tara noastra, in casa noastra. - N. Iorga, Raspunsul unui "invatat valah din Bucuresti",

Cartea "Ce patimesc fratii nostri (Vol. 8); Ceasul pe care-l asteptam (Vol. 9)" a fost publicata in categoria Istorie / Istoria romanilor si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 02.01.2018. A fost scrisa de Iorga Nicolae si a fost publicata de editura C. H. Beck. Se poate cumpara cartea Ce patimesc fratii nostri (Vol. 8); Ceasul pe care-l asteptam (Vol. 9) prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Ce patimesc fratii nostri (Vol. 8); Ceasul pe care-l asteptam (Vol. 9)" este de 26.16 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-973-642-241-6;97
Pagini: 544
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Poze aditionale

Pret Ce patimesc fratii nostri (Vol. 8); Ceasul pe care-l asteptam (Vol. 9)

Produse similare si recomandari

Codex Comanicus
Vladimir Drimba
11.34 RON
Guvernarea Miron Cristea
Cristian Petcu
35.00 RON
The Identity of Romania
Keith Hitchins
30.00 RON
Romania, romanii si comunismul
Radu Theodoru
22.00 RON
Aprilie 1964 - Primavara de la Bucuresti
Liviu Taranu, Florian Banu
24.96 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Ce patimesc fratii nostri (Vol. 8); Ceasul pe care-l asteptam (Vol. 9). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Iorga Nicolae

Iorga Nicolae a publicat inca 2 carti prezente in libraria noastra, Figuri reprezentative din istoria universala, Istoria Bucurestilor.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter