Ce este un intelectual european? : Intelectualii si politica spiritului in istoria europeana

Ce este un intelectual european? : Intelectualii si politica spiritului in istoria europeana

Editura Curtea Veche
29,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Constelatii

Recenzie Ce este un intelectual european? : Intelectualii si politica spiritului in istoria europeana

Eminent sociolog al culturii şi rafinat istoric al ideilor, navigând cu enciclopedică temeritate prin oceanul tradiţiei intelectuale europene a ultimelor secole, Wolf Lepenies ne propune o fascinantă radiografie a spiritului modern şi postmodern, a tensiunilor care i-au asigurat grandoarea şi i-au determinat framântările lăuntrice. Forţa argumentaţiei acestui admirabil cărturar umanist vine tocmai din perspectiva comparativă, din deschiderea generoasă spre o tradiţie europeană într-adevăr polimorfă. - Vladimir Tismăneanu

Wolf Lepenies este sociolog şi filozof german. S-a născut în 1941, în Allenstein, Prusia Orientală, localitate numită azi Olsztyn, şi aflată pe teritoriul Poloniei. În 1945 familia s-a refugiat din faţa armatelor sovietice, mai întâi la Schleswig-Holstein, apoi în Westfalia, iar în cele din urmă s-a stabilit la Koblenz. A urmat studii de sociologie şi filozofie la Universitatea din Münster, încheiate în 1967. Din 1970 a fost cooptat în colectivul Universităţii Libere din Berlin.

A lucrat în străinătate, mai întâi la Maison des sciences de l’homme, la Paris, iar apoi la Institute for Advances Study din Princeton. În 1984 a intrat în colectivul de la Wissenschaftskolleg din Berlin, iar apoi a devenit profesor la Universitatea Liberă din Berlin. A revenit în repetate rânduri la Princeton ca îndrumător de lucrări. În 1986 l-a înlocuit pe Peter Wapnewski la preşedinţia instituţiei Wissenschaftskolleg, funcţie deţinută până în 2001. În 2006 a devenit aici profesor emerit.
Este membru al Academiei Regale de ştiinţe din Suedia. A fost onorat cu numeroase premii internaţionale importante, printre care Friedenspreis des Deutschen Buchhandels (2006), înmânat de Andrei Pleşu, la invitaţia căruia a venit de altfel în România, conferenţiind la Colegiul Noua Europă.

Este autorul unui mare număr de lucruri, printre care: Melancholie und Gesellschaft, 1969; Soziologische Anthropologie. Materialien, 1971; Das Ende der Naturgeschichte. Wandel kultureller Selbstverständlichkeiten, 1976; Geschichte der Soziologie (o istorie a sociologiei în patru volume), 1981; Die drei Kulturen. Soziologie zwischen Literatur und Wissenschaft, 1985; Autoren und Wissenschaftler im 18. Jahrhundert. Linné – Buffon – Winckelmann – Georg Forster – Erasmus – Darwin, 1988; Gefährliche Wahlverwandtschaften. Essays zur Wissenschaftsgeschichte, 1989; Folgen einer unerhörten Begebenheit. Die Deutschen nach der Vereinigung, 1992; Aufstieg und Fall der Intellektuellen in Europa, 1992; Sainte-Beuve. Auf der Schwelle zur Moderne, 1997; Sozialwissenschaft und sozialer Wandel. Ein Erfahrungsbericht, 1999; Kultur und Politik. Deutsche Geschichten, 2006; The Seduction of Culture in German History, 2006.

Cartea "Ce este un intelectual european?" a fost publicata in categoria Istorie / Diverse si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Wolf Lepenies si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea Ce este un intelectual european? prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Ce este un intelectual european?" este de 29 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-606-588-272-0
Pagini: 448
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: european , intelectual

Pret Ce este un intelectual european? : Intelectualii si politica spiritului in istoria europeana

Produse similare si recomandari

Istoria corpului
Alain Corbin, Jean-Jeacques Courtine, Georges Vigarello
119.00 RON
America : Descoperire, Colonizare
Corneliu Nicolescu
25.00 RON
USLA in stare de hipnoza
Marian Romanescu
35.00 RON
Istoria anarhismului
Jean Preposiet
34.90 RON
Dacia in autorii clasici
G. Popa-Lisseanu
15.26 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Ce este un intelectual european? : Intelectualii si politica spiritului in istoria europeana. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Wolf Lepenies

Deocamdata in afara de "Ce este un intelectual european? : Intelectualii si politica spiritului in istoria europeana", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Wolf Lepenies.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter