Ce este omul? : Antropologia actuala in lumina teologiei

Ce este omul? : Antropologia actuala in lumina teologiei

Editura Herald
21,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Fiat Lux

Recenzie Ce este omul? : Antropologia actuala in lumina teologiei

"Wolfhart Pannenberg, un important teolog si ganditor contemporan propune, in aceasta lucrare, o radiografie a conditiei umane din perspectiva antropologiei teologice. Forta unificatoare a demersului sau explicativ rezida in viziunea "deschiderii spre lume" a omului. Sustinator al libertatii noastre si al virtutilor modelatoare ale acesteia, Pannenberg afirma temeiul ei numai in contextul raportarii la Dumnezeu. Acesta este singurul garant al satisfacerii presiunilor noastre pulsionale spre infinit. De altfel faptul insusi de a dispune de lume in finitudinea ei - ca etalare a libertatii - este posibil numai avand, ca fundament, relatia cu divinitatea.

O consecinta interesanta a acestei perspective este continuitatea fireasca vazuta de autor intre credinta crestina - reprezentand la scara istorica dialogul cu infinitul - si cunoasterea contemporana, laica. Aceasta din urma e posibila datorita primeia. Combinand, asadar, perspectiva asumata a credintei cu latura discursiva, Pannenberg traverseaza, alaturi de cititor - insotind lectura cu un ton personal si cald - teme fundamentale ale conditiei noastre: increderea, egocentrismul, timpul, iubirea sau istoria." - Irina-Gabriela Buda, "Romania Libera"

"Aşadar, aici este de contestat în primul rând că omul se cunoaşte pe sine exclusiv prin produsele sale. Atunci, într-adevăr, ceea ce a şi susţinut realmente Marx ca fiind sensul..." Continuare...

"Dacă procesul social îl apropie cu adevărat pe om de menirea lui sau dacă îl înstrăinează de ea, aceasta este însă, desigur, o problemă mult discutată. Nu doar în..." Continuare...

Cartea "Ce este omul?" a fost publicata in categoria Religie si teologie / Crestinism si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Wolfhart Pannenberg si a fost publicata de editura Herald. Se poate cumpara cartea Ce este omul? prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Ce este omul?" este de 21 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-111-249-7
Pagini: 192
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Ce este omul? : Antropologia actuala in lumina teologiei

Produse similare si recomandari

Caile ortodoxiei contemporane
Puhalo I.P.S. Lazar
10.36 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Ce este omul? : Antropologia actuala in lumina teologiei. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Wolfhart Pannenberg

Deocamdata in afara de "Ce este omul? : Antropologia actuala in lumina teologiei", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Wolfhart Pannenberg.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter