Cartea definitiilor

Cartea definitiilor

Editura Polirom
24,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: BIBLIOTECA MEDIEVALA

Recenzie Cartea definitiilor

Transcriere critica a versiunii latine a tratatului si a comentariilor lui Andrea Alpago (1546) impreuna cu traducerea comentariilor in limba romana de Alexander Baumgarten

Operele filosofiei arabe traduse in latina au influentat enorm evolutia intregii culturi occidentale, care s-a dezvoltat problematic si terminologic raportandu-se la aceste texte ca la niste surse. Constituit intr-un gen autonom de scriere filosofica, comparabil cu cartea a V-a a Metafizicii aristotelice, acest tratat este un indrumar in vocabularul avicennian.

Traducerea Cartii definitiilor in limba romana pune la dispozitia cititorilor un instrument pentru intelegerea sistemului filosofic al autorului. Reproducerea, pentru prima data intr-o editie moderna, a versiunii comentate a lui Andrea Alpago, din 1546, si glosarul de termeni de la finalul volumului arata modul in care tratatul a patruns in cultura latina si identifica termeni din traditia greaca, de la Aristotel la comentatorii sai si sursele grecesti ale neoplatonismului arabo-latin, care stau la baza conceptelor avicennismului.

Cartea "Cartea definitiilor" a fost publicata in categoria Istorie / Evul mediu si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Ibn Sina si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Cartea definitiilor prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Cartea definitiilor" este de 24.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-0656-6
Pagini: 194
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Cartea definitiilor

Produse similare si recomandari

Evul Mediu Occidental
Hans Peter Von Peschke
29.99 RON
Aurul incasilor
Clive Cussler
32.99 RON
Atlasul lumii medievale
Simon Adams
36.99 RON
Istoria Rozacrucienilor
Paul Sedir
22.00 RON
Marile date ale Evului Mediu
Jean Delorme
9.90 9.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Cartea definitiilor. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Ibn Sina

Deocamdata in afara de "Cartea definitiilor", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Ibn Sina.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter