Capitanii nisipurilor

Capitanii nisipurilor

Editura Univers
24,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Capitanii nisipurilor

Jorge Amado (1912 - 2001) este cel mai renumit scriitor brazilian aparţinând şcolii moderniste. A debutat la vârsta de optsprezece ani cu romanul Ţara carnavalului. În acelaşi an s-a stabilit în Rio de Janeiro unde a făcut studii de Drept, dar nu a practicat niciodată profesia de avocat, dedicându-se în schimb scrisului. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără Gabriela (publicat în 1958 şi ecranizat într-un film de mare succes), Dona Flor şi cei doi soţi ai ei ( publicat în 1966 şi de asemenea adaptat pentru marele ecran), Păstorii nopţii (1964). Opera sa a fost tradusă în peste cincizeci de ţări, iar scriitorul a făcut parte din Academia de Litere Braziliană din 1961 până în anul morţii sale.

Publicat în 1937, Căpitanii nisipului este povestea unui grup de copii fugiţi de acasă, abandonaţi sau fără părinţi, care se adăpostesc într-o veche magazie părăsită de pe plaja din Bahia. Lumea pestriţă a Bahiei, plină de locuitori cu sânge amestecat, ritualurile religiei afro-braziliene candomblé, enormele diferenţe sociale, contrastul între comportamentul aspru, uneori violent, şi fragilitatea copiilor vagabonzi: este lumea Căpitanilor nisipului, o carte care la vremea ei a fost considerată subversivă, cenzurată şi arsă în piaţa publică.

"Dora, mamă Cotoi se apropie cu mersul lui legănat. Se străduise o grămadă să bage aţă-n ac, dar nu reuşise. Dora îl culcase pe Ze Micuţul şi se pregătea să-1 asculte pe Vrăjitoru..." Continuare...

"Aventura lui Ogum într-o noapte neagră de iarnă, în care bărcile pescarilor nu se mai avântau pe mare, noaptea mâniei lui Yemanjâ1 şi a lui Xango, când fulgerele..." Continuare...

Cartea "Capitanii nisipurilor" a fost publicata in categoria Beletristica / Beletristica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Jorge Amado si a fost publicata de editura Univers. Se poate cumpara cartea Capitanii nisipurilor prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Capitanii nisipurilor" este de 24.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2011
ISBN: 978-99931-13-36-2
Pagini: 256
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Capitanii nisipurilor

Produse similare si recomandari

Zei marunti
Terry Pratchett
24.99 RON
Dom Casmurro
Jouaquim Maria Machado De Assis
19.90 RON
Celalalt tutore
Carole Dean
8.00 RON
Lantul minciunilor
Iris Johansen
22.00 RON
Enciclopedia adolescentilor
Mariana Petrescu, Cristina Munteanu
20.00 RON
Villain. Net - Consiliul Raului
Andy Briggs
27.00 RON
Mandria Cartaginei
david Anthony Durham
32.98 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Capitanii nisipurilor. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Jorge Amado

Pe langa "Capitanii nisipurilor", autorul Jorge Amado a publicat si Gabriela, aflata pe stocul librariei noastre si livrabila imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter