Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Scoala gustiana intre carlism si legionarism

Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Scoala gustiana intre carlism si legionarism

Editura Curtea Veche
30,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Istoria timpului prezent

Recenzie Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Scoala gustiana intre carlism si legionarism

De ce consider acest volum un act editorial important? Pentru că nu urmează logica modei culturale actuale — exaltarea virtuţilor multilaterale ale interbelicului. Pentru că abordează dimensiunea politică a Şcolii Sociologice de la Bucureşti conduse de Dimitrie Gusti, demers încercat accidental, dar mai ales ideologizat în perioada ante- şi postdecembristă de experţii institutelor academice.

S-a vorbit foarte mult despre reformismul lui Dimitrie Gusti, mai puţin de strânsele sale legături cu Regele Carol al II-lea.
Importanţa volumului depăşeşte valoarea sa intrinsecă prin faptul că analizează nu o formaţiune politică, nu o clasă socială, ci dimensiunea politică a vieţii unui grup intelectual.

El ar putea contribui la a explica de ce preluarea modelului interbelic în epoca postdecembristă a constituit o greşeală de proporţii a elitei anilor ’90, în cazul căreia doar superficialitatea cunoaşterii istorice a fost mai mare decât naivitatea evidentă. Această elită nu a fost conştientă de multiplele capcane pe care le ascunde modelul interbelic.

Volumul lui Antonio Momoc este încă o dovadă că se poate scrie altfel despre interbelic, şi mai mult decât atât, că tânăra generaţie de cercetători se debarasează de mitizare, nu prin manifeste, ci prin lucrări la obiect. - Zoltán Rostás

Antonio Momoc s-a născut în Bucureşti la 31.03.1978. După Revoluţie a urmat liceul „Iulia Hasdeu“ — secţia filologie-istorie. În perioada 1996-2000 a studiat la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti, unde a absolvit şi masterul în ştiinţele comunicării. În ultimii doi ani de Jurnalism a frecventat simultan cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice ale aceleiaşi Universităţi. Din 2002 are o licenţă în Ştiinţe politice. Din 2005 are un master în Ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative.

Cartea "Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Scoala gustiana intre carlism si legionarism" a fost publicata in categoria Istorie / Istoria romanilor si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Antonio Momoc si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Scoala gustiana intre carlism si legionarism prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Scoala gustiana intre carlism si legionarism" este de 30 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-606-588-270-6
Pagini: 416
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Scoala gustiana intre carlism si legionarism

Produse similare si recomandari

Codex Comanicus
Vladimir Drimba
11.34 RON
Guvernarea Miron Cristea
Cristian Petcu
35.00 RON
The Identity of Romania
Keith Hitchins
30.00 RON
Romania, romanii si comunismul
Radu Theodoru
22.00 RON
Aprilie 1964 - Primavara de la Bucuresti
Liviu Taranu, Florian Banu
24.96 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Scoala gustiana intre carlism si legionarism. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Antonio Momoc

Pe langa "Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Scoala gustiana intre carlism si legionarism", autorul Antonio Momoc a publicat si Activistii marunti : Istorii de viata.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter