Cantonierul

Cantonierul

Editura Paralela45
35,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Anul aparitiei : 2009; Numar de pagini : 516; Format : 14 x 20 cm; ISBN : 978-973-47-0594-8

Recenzie Cantonierul

Reprezentant de frunte al liricii universale, Francesco Petrarca a fost unul dintre primii umanisti ai Renasterii.

Gloria sa literara, recunoscuta chiar din epoca (in 1341 a fost incoronat, la Roma, ca rege al poetilor), se revendica, mai cu seama, de la florilegiul de poeme scrise in toscana, inchinate iubitei sale Laura de Noves, reunite sub titlul Cantonierul.

Aceasta masiva culegere de poezii de dragoste surprinde prin delicatete,armonie,cultul pentru frumos si marea ei putere de idealizare a femeii.

Marcand dorinta despartirii de lumea mistico-scolastica a Evului Mediu, ,,pe care intelectul o admite , dar pe care inima o respinge, iar inchipuirea o condamna’’ (Francesco de Sanctis), poemele lui Petrarca se caracterizeaza printr-o perfectiune prozodica fara egal si exprima sentimentele si starile sufletesti ale unui indragostit fara leac: duiosia, melancolia, visarea voluptuoasa, resemnarea contemplativa.

"Sa tac nu pot şi teamă mi-e cuvîntul să nu-mi răstălmăcească - spus - dorinţa de-a preamări fiinţa iubitei mele ce din cer m-ascultă. Cum aş putea, de nu-mi dai tu putinţa, Iubire,..." Continuare...

"Cum să trăiesc? Ce sfat îmi dai, Iubire? încă de mult, ştiu bine, trebuia să mor şi totuşi sînt în viaţă. Madona-i moartă; zbucium şi mîhnire să curm mi se..." Continuare...

Cartea "Cantonierul" a fost publicata in categoria Beletristica / Poezie si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Petrarca Francesco si a fost publicata de editura Paralela45. Se poate cumpara cartea Cantonierul prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Cantonierul" este de 35 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Cantonierul

Produse similare si recomandari

Familia P.
Dariusz Sosnicki
18.00 RON
Album de versuri
Stephane Mallarme
25.00 RON
Mitologii aminate
Adrian Suciu
24.00 RON
In raul lui Heraclit
Wislawa Szymborska
9.00 RON
Toti sunt ingrijorati
V. Leac
15.26 RON
Poezii/Versek
Alexandru Macedonski
13.00 RON
Iubind copaci neterminati
Cristina Climov
10.00 RON
Portret de grup cu generatia 80 [poezia]
Mihai Vakulovski
19.95 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Cantonierul. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Petrarca Francesco

Deocamdata in afara de "Cantonierul", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Petrarca Francesco.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter