Calatorii in infern

Calatorii in infern

Editura Curtea Veche
26,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Anul apariţiei: 2009 Număr pagini: 280 ISBN: 978-973-669-861-3

Recenzie Calatorii in infern

Infernul continuă să existe într-o lume în care democraţia şi imaginea cosmetizată a unei prospere societăţi moderne conturează o realitate aproape idilică. Se ascunde sub masca deşertului Saharei, iese la iveală de sub munţii de gunoi din Pakistan şi de sub rănile sângerânde ale bolnavilor de lepră din Etiopia, se întrevede printre textele propagandistice din Coreea de Nord sau dincolo de ruinele contaminate de radiaţii ale Cernobîlului.

Volumul de reportaje Călătorii în infern este o carte-oglindă a unor realităţi crude şi dureroase cu care suntem contemporani, o enciclopedie a locurilor în care nimeni nu şi-ar dori să se afle şi a martirilor care suferă în tăcere.

Tvrtko Vujity s-a născut în 1972, în oraşul Pécs din sud-vestul Ungariei. Mama sa a fost profesoară, iar tatăl miner. După absolvirea liceului în oraşul natal, a studiat jurnalistica în Statele Unite, la Secţia de comunicare a Universităţii Miami. A lucrat la diferite cotidiene, la Radio Ungaria şi la Televiziunea Maghiară. Reportajele sale sunt adesea preluate de către posturi internaţionale de televiziune. Filmul despre prizonierul de război întors acasă a fost difuzat, parţial sau integral, în peste 121 de ţări. Tvrtko Vujity este deseori invitat să conferenţieze atât la universităţi din ţară, cât şi din străinătate.

Pentru reportajele sale i s-au decernat numeroase premii.

Tvrtko Vujity a fost consulul oficial în Ungaria (2003-2007) al campaniei Uniunii Europene împotriva discriminării; în concursul „Pécs 2010 — capitală culturală europeană“ a fost principalul susţinător al campaniei de promovare a oraşului Pécs. După câştigarea acestui concurs, ziaristul a devenit unul dintre ambasadorii oraşului său natal.

De ani de zile, Tvrtko se foloseşte de renumele său profesional în scopuri caritabile. După prezentarea filmelor sale, prin intermediul a diferite organizaţii de întrajutorare aproape un milion de dolari au ajuns la cei sărmani. A înfiinţat împreună cu soţia sa, folosind profitul obţinut din vânzarea cărţilor lui, Premiul Eroului Obişnuit, distincţie decernată în luna decembrie a fiecărui an împreună cu o sumă de bani semnificativă.

Până acum, în Ungaria i-au fost publicate nouă volume, care s-au vândut în aproape 750 000 de exemplare. Cărţile seriei Povestiri diabolice — Povestiri angelice au fost traduse în diferite limbi, obţinând succese în mai multe ţări. Călătorii în infern este primul volum tradus în limba română.

Tvrtko Vujity este căsătorit cu Gyöngyi Zsolnay, celebră jucătoare de baschet, selecţionată în echipa naţională a Ungariei de 110 ori şi câştigătoare a zece trofee naţionale. Au doi copii: Benjamin Vujity-Zsolnay (n. 2002) şi Barnabas Vujity-Zsolnay (n. 2003).

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Calatorii in infern", publicata in 2 categorii, Istorie / Istorie universala, Istorie / Istorie contemporana, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 26.12.2017. A fost scrisa de Tvrtko Vujity si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea Calatorii in infern prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Calatorii in infern" este de 26 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Calatorii in infern

Produse similare si recomandari

Aurul incasilor
Clive Cussler
32.99 RON
Fascism si comunism
Ernst Nolte, Francois Fuert
9.90 RON
Ultima imparateasa
Anchee Min
39.95 RON
Istoria recenta a politicii mondiale
Lucian Popescu
37.50 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Calatorii in infern. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Tvrtko Vujity

Pe langa "Calatorii in infern", autorul Tvrtko Vujity a publicat si Salvarea din iad.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter