Butoiul si cercurile : 22 iunie 1941 sau cand a inceput Marele Razboi pentru Apararea Patriei

Butoiul si cercurile : 22 iunie 1941 sau cand a inceput Marele Razboi pentru Apararea Patriei

Editura Polirom
34,95 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: HEXAGON

Recenzie Butoiul si cercurile : 22 iunie 1941 sau cand a inceput Marele Razboi pentru Apararea Patriei

Istoricul militar rus Mark Solonin este autorul mai multor carti despre al Doilea Razboi Mondial, in care demoleaza vechile mituri ale propagandei comuniste, cum e cel al imperiului stalinist „linistit, pasnic si aproape neinarmat”. In cel mai cunoscut dintre volumele sale, Butoiul si cercurile, autorul dezvaluie realitatile dure ale Uniunii Sovietice cu precadere de la inceputul razboiului, intre care incapacitatea cadrelor de conducere ale armatei de a colabora eficient si de a fructifica avantajul tehnicii de lupta superioare in fata unui invadator bine organizat.

Cifrele invocate arata ca numarul dezertorilor din Armata Rosie a fost cu mult mai mare decat al celor raniti sau morti in lupta, iar pierderile materiale inregistrate au fost cauzate mai curand de incompetenta ofiterilor superiori decat de puterea de foc a inamicului. Concluzia la care ajunge Mark Solonin este ca pentru Stalin al Doilea Razboi Mondial – pe care l-a pregatit, l-a provocat si l-a dezlantuit cu atata tenacitate, dar atat de inabil – s-a incheiat cu o victorie ce nu i-a apartinut, „cel mai genial conducator de osti al tuturor timpurilor si popoarelor” fiind declarat „creatorul si organizatorul Marii Victorii”.

Din cuprins:

 • Planul unei operatiuni
 • Prima batalie
 • „Si a plecat, insufletit de-un ordin...”
 • Memoriul lui S.V.  Borzilov
 • Foc din cer
 • „Ti-a sunat ceasul, burjuiule...”
 • „Blindajul e rezistent si tancurile noastre sunt rapide...”
 • 23-25 iunie 1941
 • Dezastrul
 • Epidemia tancurilor
 • Aritmetica istoriei
 • „Nu mai stiu o alta tara la fel...”
Cartea "Butoiul si cercurile" a fost publicata in categoria Istorie / Istoria romanilor si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Mark Solonin si a fost publicata de editura Polirom. Se poate cumpara cartea Butoiul si cercurile prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Butoiul si cercurile" este de 34.95 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-46-2237-5
Pagini: 440
Format: 13,5 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Butoiul si cercurile : 22 iunie 1941 sau cand a inceput Marele Razboi pentru Apararea Patriei

Produse similare si recomandari

Codex Comanicus
Vladimir Drimba
11.34 RON
Guvernarea Miron Cristea
Cristian Petcu
35.00 RON
The Identity of Romania
Keith Hitchins
30.00 RON
Romania, romanii si comunismul
Radu Theodoru
22.00 RON
Aprilie 1964 - Primavara de la Bucuresti
Liviu Taranu, Florian Banu
24.96 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Butoiul si cercurile : 22 iunie 1941 sau cand a inceput Marele Razboi pentru Apararea Patriei. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Mark Solonin

Deocamdata in afara de "Butoiul si cercurile : 22 iunie 1941 sau cand a inceput Marele Razboi pentru Apararea Patriei", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Mark Solonin.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter