Buddhismul si viata

Buddhismul si viata

Editura Herald
25,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Buddhismul si viata

Buddhismul este una dintre cele mai mari religii ale lumii; el vine din epoca lui Buddha Sakyamuni care s-a nascut in India, acum mai bine de 2500 de ani. La varsta de treizeci si cinci de ani Buddha a atins iluminarea deplina si a trait pana la optzeci si unu de ani. Intre momentul realizarii Iluminarii si cel in care a parasit aceasta lume pentru a trece in Parinirvana, el si-a consacrat o mare parte din timp transmiterii doctrinelor. Primele sale discursuri sunt despre Cele Patru Adevaruri Nobile. Invataturile pe care le-a transmis ulterior le-a adaptat intotdeauna in functie de capacitatile de intelegere ale discipolilor sai.

Mesajul lui Buddha s-a raspandit mai intai in India. Doar in secolul al VII-lea tibetanii l-au introdus si apoi l-au raspandit in toata tara, dupa ce i-au recunoscut valoarea nepretuita. Pentru aceasta ei au depus eforturi mari, deplasandu-se pana in India pentru a studia la fata locului invataturile lui Buddha. La vremea aceea, tibetanii erau numiti "oamenii de dincolo de munti, de dincolo de Himalaya", de unde li se tragea numele de "salbatici". Erau buni luptatori, aveau o oaste puternica si le placea sa se razboiasca. Datorita Invataturilor lui Buddha au devenit un popor pasnic; mai mult, buddhismul le-a adus foloase insemnate.

Esenta tuturor invataturilor lui Buddha vizeaza fiintele, adica toate fiintele sensibile inzestrate cu viata. Ea nu se aplica nici lui Buddha insusi, nici dobandirii de puteri supranaturale, nici diferitelor zeitati. "Fiintele sensibile" poseda un spirit, o constiinta. Aceasta le permite sa cunoasca si sa inteleaga, si ele au capacitatea de a experimenta fericirea si suferinta. Buddha ne-a transmis clar prin invataturile sale faptul ca fiintele pot gasi radacina, cauza profunda si esentiala a fericirii si a suferintei numai in propria lor minte, nu in afara ei. Sta in putinta fiintelor sa elimine imperfectiunile si sa dezvolte aspecte pozitive ale mintii prin metode corespunzatoare. Aceste metode constituie esenta invataturii buddhiste si continutul acestei carti.

"Tantrele sunt secrete, dar în nici într-un caz misterioase, în legătură cu aceasta, este important să facem o diferenţă între mister şi secret. Ele sunt numite Guhaya Tantra,..." Continuare...

"Aşa cum am menţionat deja, buddhismul prezintă trei aspecte principale: „vederile corecte", „etica" şi „meditaţia". Toate practicile buddhiste sunt conţinute..." Continuare...

Cartea "Buddhismul si viata " a fost publicata in categoria Religie si teologie / Alte culte si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 27.12.2017. A fost scrisa de Gonsar Rinpoche si a fost publicata de editura Herald. Se poate cumpara cartea Buddhismul si viata prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Buddhismul si viata " este de 25 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-973-111-273-2
Pagini: 235
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro

Pret Buddhismul si viata

Produse similare si recomandari

Budismul
Claude B. Levenson
19.98 RON
Shinto
Simu Octavian
23.00 RON
Tantra - Traditia hindusa
Andre Padoux
32.00 RON
Istoria gandirii buddhiste
Thomas J. Edward
38.00 RON
Mudra. Arta gesturilor sacre
Swami Atmananda
23.00 RON
Retrofuturism. Spatiul sacru astazi
Augustin Ioan
40.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Buddhismul si viata . Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Gonsar Rinpoche

Pe langa "Buddhismul si viata ", autorul Gonsar Rinpoche a publicat si Esenta doctrinei buddhiste, aflata pe stocul librariei noastre si livrabila imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter