Baltagul

Baltagul

Editura Gramar
13,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Alternative

Produsul nu mai exista pe piata. Putem sa va oferim alte variante ale aceleiasi carti:

Info

Recenzie Baltagul

Romanul incepe cu o legenda care spune ca Dumnezeu, dupa ce a facut lumea, a dorit sa puna ordine in neamurile de pe pamant. A ales mai apoi pentru fiecare neam cate un lucru care-l caracterizeaza, astfel ca a ajuns si la munteni,carora le-a lasat muncile cu animalele(oile in special). Aceasta legenda era spusa de catre Nechifor Lipan. O spunea de cele mai multe ori la nunti si apoi nevestei sale, Vitoria, care se ocupa cu torsul lanii.Cei doi traiau in Magura Tarcaului, impreuna cu cei doi copii ai lor: Gheorghita si Minodora. In total au avut sapte copii, dar ceilalti cinci murisera de diferite boli. Acum, atat Gheorghita cat si Nechifor erau plecati de acasa… Nechifor era plecat la Dorna ca sa cumpere o turma de oi, iar Gheorghita era plecat la Jija, de unde astepta vesti de la tatal sau caci trebuia sa plateasca ceva datorii. Vitoria a primit o scrisoare de la Gheorghita in care acesta ii spunea ca ii este dor de casa, iar Minodora a primit o scrisoare de dragoste de la feciorul dascalului Andrei.

Cartea "Baltagul" a fost publicata in categoria Carti pentru copii / Bibliografie scolara si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Mihail Sadoveanu si a fost publicata de editura Gramar. Se poate cumpara cartea Baltagul prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Baltagul" este de 13 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Baltagul

Produse similare si recomandari

Manoil
Dimitrie Bolintineanu
17.44 RON
Steaua Sudului
Jules Vernes
10.00 RON
Morcoveata - Jules Renard
Jules Renard
7.99 RON
Alexandria si scolile ei
Charles Kingsley
7.52 RON
Coliba unchiului Tom
Harriet Beecher-Stowe
29.99 RON
Calatoriile lui Gulliver
Swift Jonathan
7.99 RON
Proza si teatru - Vasile Alecsandri
Vasile Alecsandri
10.00 RON

Comentarii si recenzii

1. Baltagul de Ema_C la 24.01.2011

"Baltagul" ne prezinta pe Vitoria Lipan,nevasta lui Nechifor Lipan,o munteanca ce se ingrijoreza atunci cand sotul ei nu mai vine acasa.Ea isi face un plan pentru cautarea lui,pe drumul pe care el ar fi trebuit sa mearga.Il ia si pe Gheorghita,fiul ei,cu ea si porneste la drum.

Adaugati o recenzie

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Baltagul. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Mihail Sadoveanu

Mihail Sadoveanu a publicat inca 25 carti prezente in libraria noastra, Fratii Jderi. Volumul I (BPT), Fratii Jderi. Volumul II (BPT), Fratii Jderi. Volumul III (BPT), Zodia Cancerului sau vremea Ducai-Voda (BPT), Alexandria. Esopia, Baltagul : Creanga de aur, Domnu` Trandafir : In padurea Petrisorului si alte povestiri, Dumbrava Minunata : Zana Lacului si alte povestiri, Dumbrava minunata, Fratii Jderi : Volumele I si II, Fratii Jderi , Hanu Ancutei. Tara de dincolo de negura, Hanul Ancutei, Neamul Şoimăreştilor, Neamul Soimarestilor, Neamul Soimarestilor, Nicoara Potcoava, Nunta Domnitei Ruxanda, Ochi de urs si alte povestiri, Pagini de jurnal si documente inedite, Soimii, Tara de dincolo de negura, Viaţa lui Ştefan cel Mare, Viata lui Stefan cel Mare, Zodia Cancerului sau Vremea Ducai-Voda, dintre care primele 4 sunt pe stoc si pot fi expediate imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter