Aventurile vietii mele (2 vol)

Aventurile vietii mele (2 vol)

Editura Minerva
35.00 10.00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Aventurile vietii mele (2 vol)

Viata lui Henry Rochefort, jurnalist si om politic, oponent al regimurilor politice, s-a derulat asemenea unui roman in care evenimentele s-au succedat uneori haotic, alteori spectaculos, marcand pentru totdeauna existenta acestuia. Este si cazul condamnarii si deportarii sale in Noua Caledonie ca urmare a participarii la actiunile Comunei din Paris.

In 1896 si-a publicat autobiografia sub forma memoriilor intitulata „Aventurile vietii mele”, care surprinde prin claritatea si simplitatea stilului.

Memoriile cu caracter romanesc, surprind printre altele: actiunile republicanilor in timpul Monarhiei din Iulie; calitatile de expert in arta de care dadea dovada Rochefort; coruptia existenta atat in timpul celui de-al doilea Imperiu, cat si in timpul celei de-a Treia Republici; exilurile politice si lunga sedere la Bruxelles in compania scriitorului Victor Hugo; actiunile din timpul Comunei din Paris si represaliile care i-au urmat, la care se adauga procesele intentate comunarzilor, prizonieratul si deportarea in Noua Caledonie; evadarea si periplul incredibil prin Australia, insulele Fidji, Honolulu si America pana la revenirea in Europa.

Autobiografia este o marturie istorica reala, desi partiala, pentru a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Henry Rochefort va dezvaluie experientele unui om care a trait mai tumultuos decat Papillon. A fost, pe rand: republican, partizan al Comunei din Paris, apoi nationalist, romancier, memorialist, jurnalist si pamfletar; intemnitat, exilat si evadat.

Cititi in continuare un fragment extras din cartea sa autobiografica Aventurile vietii mele.

Veti redescoperi … curajul.„Am savurat toate bucuriile si mi-am rumegat toate amaraciunile. In celula stramta de la Versailles, mi-am repetat in gand executia ce mi se anuntase ca iminenta si care nu voiam sa ma ia pe nepregatite. Apoi, cand moartea prin impuscare mi-a fost inlocuita cu alta, mai lenta, dar pe care reactiunea o socotea tot atat de sigura – deportarea pe viata intr-o fortareata –, cand, transportat la antipozi, in mijlocul canibalilor, si prietenii, si dusmanii ma credeau pentru totdeauna mort din pricina caldurii, si cand eu insumi asteptam din zi in zi sa ma topesc, m-am aruncat in oceanul Pacific si am reaparut in Europa. Desi eram oparit de caldura, nu m-am temut de apa rece, pentru ca m-am aruncat in ea in mod deliberat. E adevarat ca facusem acest lucru ca sa evadez.

Daca as fi fost singur, de-a lungul povestirii pe care o veti citi – daca o veti citi –, probabil ca n-as fi savarsit acea fapta; dar viata mea poate ca a fost mai mult bizara decat zbuciumata […]”

Cartea "Aventurile vietii mele (2 vol)" a fost publicata in categoria Beletristica / Memorialistica si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 25.12.2017. A fost scrisa de Henry Rochefort si a fost publicata de editura Minerva. Se poate cumpara cartea Aventurile vietii mele (2 vol) prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Aventurile vietii mele (2 vol)" este de 10 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2006
ISBN: 973-21-0785-5
Format: 13 x 20 cm
Nr. Volume: 2
Limba: ro

Pret Aventurile vietii mele (2 vol)

Produse similare si recomandari

Memorie si identitate
Ioan Paul al II-lea
34.99 RON
Rafael. O viata fericita
Antonio Forcellino
49.90 RON
Paul Celan. Dimensiunea romaneasca
Petre Solomon
24.90 9.90 RON
Arme fara vina
Petru Vasilescu
18.00 RON
De vanzare: Mariana, 15 ani.
Iana Matei
29.99 RON
Drumuri printre amintiri
Dan Grigorescu
35.00 RON
Rapsodia epistolara. Volumul II
Anton Golopentia
50.00 RON
Amicus Plato sau... despartirea de Noica
Alexandru Paleologu
31.50 13.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Aventurile vietii mele (2 vol). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Henry Rochefort

Deocamdata in afara de "Aventurile vietii mele (2 vol)", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Henry Rochefort.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter