Autori si opere : Culturi occidentale (vol. I)

Autori si opere : Culturi occidentale (vol. I)

34,20 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

ISBN: 978-973-88128-2-6 / 978-973-88128-3-3;An aparitie: 2007;Format: 13x20 cm;Nr. pagini: 426

Recenzie Autori si opere : Culturi occidentale (vol. I)

O carte-eveniment


Cartea Autori si opere reuneste prefete, postfete, studii introductive ori de sine statatoare elaborate de-a lungul mai multor decenii de profesorul Ion Ianosi revazute si imbunatatite pentru actuala editie. Lucrarea insumeaza trei volume, cu subtitlurile: Culturi occidentale, Cultura rusa, Cultura romana.

Volumul I, Culturi occidentale, cuprinde 15 studii, organizate in trei parti. Partea 1 trateaza sase scriitori clasici si importante opere ale lor, majoritar romane ale secolului XX. Partea 2 analizeaza tot sase scrieri distincte apartinand unor ganditori ilustri din veacurile XIX si XX. Partea 3 prezinta opera de ansamblu a catorva filosofi. Printre autorii discutati ii amintim pe Italo Svevo, Franz Kafka, Robert Musil; Heinrich Heine, Friedrich Nietzsche, Martin Heidegger: dupa cum se vede, in majoritatea lor de limba germana. Volumele Autori si opere intregesc monografiile profesorului Ion Ianosi, prima - pe cele despre Thomas Mann si Hegel, cea de a doua - despre Dostoievski si Tolstoi, cea de a treia - despre Constantin Noica. Astfel, ele implinesc preocupari de o viata cu privire la figuri tutelare din literatura si filosofia germana, rusa si romaneasca, din ultimele secole.

Cartea " Autori si opere" a fost publicata in categoria Stiinte / Filologie si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Ion Ianosi si a fost publicata de editura Ideea Europeana & EuroPress Group. Se poate cumpara cartea Autori si opere prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul " Autori si opere" este de 34.2 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Autori si opere : Culturi occidentale (vol. I)

Produse similare si recomandari

Gandeste
Simon Blackburn
29.90 RON
The Longman Anthology of British Literature: v. 1
David Damrosch, Christopher Baswell
116.10 RON
Aripile lui Icar
Damian Stanoiu
18.00 RON
Textul descriptiv
Jean-Michel Adam, Jean Andre Petit
37.80 RON
Creativitatea in gandirea critica
Anthony Weston
13.50 RON
Jean Rousset sau pasiunea lecturii
Roger Fancillon
12.60 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Autori si opere : Culturi occidentale (vol. I). Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Ion Ianosi

Ion Ianosi a publicat inca 7 carti prezente in libraria noastra, Autori ┼či opere. Cultura rusa, Autori si opere. Culturi occidentale (vol. I), Dostoievski si Tolstoi. Poveste cu doi necunoscuti, Eu - si el. insemnari subiective despre ceausescu, Ion Ianosi - 80, Thomas Mann. Tema cu variatiuni, Tolstoi. Romanul unei drame.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter