Arhiva Mitrokhin. Volumul II : KGB-ul in lume

Arhiva Mitrokhin. Volumul II : KGB-ul in lume

Editura Orizonturi
39,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Arhiva Mitrokhin. Volumul II : KGB-ul in lume

Acest volum completează istoria spionajului care a cutremurat lumea vestică, şi nu numai.

VASILI MITROKHIN, fost ofiţer KGB, a răspuns de supravegherea întregii arhive a serviciilor secrete KGB la sediul din Iasenevo, în afara Moscovei. El şi-a riscat zilnic viaţa pentru a scoate informaţiile strict secrete pe care se bazează acest volum, precum şi cel anterior.

În anul 1992, a cerut azil politic în Anglia, aducând cu el ceea ce FBI a descris drept "cea mai completă şi mai amplă sursă de informaţii primită vreodată". Apariţia primei părţi a lucrării, intitulată KGB în Europa şi în Vest, a declanşat o adevarată furtună mediatică. Însă aceasta a abordat numai o faţetă a problemei.

Acum, în cea de-a doua parte, KGB-ul în lume este prezentată pentru prima oară extinderea influenţei KGB la nivel global, relevând operaţiunile desfăşurate în Africa, Asia, America Latină şi Orientul Mijlociu. Pentru un sfert de secol, KGB a crezut că lumea a treia este scena în care ar putea câştiga războiul rece. "Lumea", se afirma la Moscova, "merge în direcţia noastră".

Arhiva Mitrokhin dezvăluie contactele secrete ale KGB cu o serie de şefi de stat, printre care Castro, Allende, Nasser, Saddam Hussein şi Mengistu, precum şi cu grupări teroriste şi partide comuniste din întreaga lume. Cartea relevă de asemenea uriaşele resurse alocate influenţării cursului evenimentelor în ţări precum India (principalul obiectiv al măsurilor KGB în Asia) şi Afganistan (unde KGB a preluat conducerea după invazia sovietică).

Dezvăluirile merg de la şoc la absurd - agenţii sovietici evaluează extinderea considerabilului său rival, comunismul chinez, numărând afişele cu Mao Tzedun din Africa şi ajung până la dezintegrarea blocului estic.

Lucrarea de faţă, de un excepţional interes, ridică, în premieră, vălul ce a acoperit tainele de nepătruns ale celei mai puternice organizaţii secrete din lume, oferind explicaţii pentru multe din evenimentele aparţinând istoriei recente.

Cartea "Arhiva Mitrokhin. Volumul II" a fost publicata in categoria Istorie / Servicii secrete si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Vasili Mitrokhin si a fost publicata de editura Orizonturi. Se poate cumpara cartea Arhiva Mitrokhin. Volumul II prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Arhiva Mitrokhin. Volumul II" este de 39.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Arhiva Mitrokhin. Volumul II : KGB-ul in lume

Produse similare si recomandari

CIA
Eric Frattini
22.50 RON
CIA in razboi
Catherine Durandin
13.68 RON
Cioran si Securitatea
Stelian Tanase
26.55 RON
Cercetare, informatii, spionaj
Mihai Axante
17.75 RON
Arhiva Mitrokhin
Christopher Andrew, Vasili Mitrokhin
34.90 RON
CIA. O istorie politica 1947-2007
Frank Daninos
34.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Arhiva Mitrokhin. Volumul II : KGB-ul in lume. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Vasili Mitrokhin

Pe langa "Arhiva Mitrokhin. Volumul II : KGB-ul in lume", autorul Vasili Mitrokhin a publicat si Arhiva Mitrokhin : KGB in Europa si in Vest, aflata pe stocul librariei noastre si livrabila imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter