Arhiva Mitrokhin : KGB in Europa si in Vest

Arhiva Mitrokhin : KGB in Europa si in Vest

Editura Orizonturi
34,90 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Arhiva Mitrokhin : KGB in Europa si in Vest

Lucrind timp de aproape 30 de ani in cadrul KGB, dintre care 12 la arhivele Departamentului de Informatii Externe, ofiterul Vasili Mitrokhin a fost printre putinii privilegiati ce aveau acces nelimitat la documentele strict secrete ale legendarei institutii.

Revoltat de amploarea masurilor active ale agentiei (asasinate, campanii de denigrare, santaj etc.), certificata de cele peste 300 000 de dosare consultate, va trece in taina de partea disidentilor. Constient de valoarea informatiilor parcurse, incepe sa le transcrie zi de zi si le scoate pe ascuns noaptea, apelind la tot felul de subterfugii pentru a insela vigilenta garzilor, riscindu-si viata clipa de clipa.

Iar in 1992, cind a reusit sa paraseasca Rusia, ajutat de British Intelligence Service, a luat cu el si pretioasele insemnari care constituie esenta acestei lucrari. Arhiva sa, caracterizata de FBI drept cea mai completa si extinsa primita vreodata dintr-o sursa, include date cuprinse intre epoca stalinista si anii '80 - o istorie a activitatii unei organizatii omniprezente si omnipotente, privita intotdeauna cu respect, daca nu cu teama.

Acoperind o perioada de trei sferturi de veac, de la intemeierea CEKA, in 1918, pina dupa disparitia Uniunii Sovietice, documentele transcrise de Mitrokhin arunca o lumina cruda asupra unor momente notabile ale istoriei contemporane: marea teroare stalinista din deceniul patru, asasinarea lui Trotki, duelul agentiilor de spionaj in timpul celui de-al doilea razboi mondial si in perioada razboiului rece, revolutia din Ungaria, criza rachetelor sovietice din Cuba, Primavara de la Praga, sindicatul Solidaritatea, interventia sovietica in Afganistan.

O veritabila marturie istorica, cartea de fata dezvaluie adevarul intr-o serie de evenimente majore, cu care multi dintre cititori au fost contemporani, dar nu le-au cunoscut decit in versiunea oficialitatilor vremii.

Cartea "Arhiva Mitrokhin" a fost publicata in categoria Istorie / Servicii secrete si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 27.12.2017. A fost scrisa de Christopher Andrew, Vasili Mitrokhin, si a fost publicata de editura Orizonturi. Se poate cumpara cartea Arhiva Mitrokhin prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Arhiva Mitrokhin" este de 34.9 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Arhiva Mitrokhin : KGB in Europa si in Vest

Produse similare si recomandari

CIA
Eric Frattini
22.50 RON
CIA in razboi
Catherine Durandin
13.68 RON
Cioran si Securitatea
Stelian Tanase
26.55 RON
Cercetare, informatii, spionaj
Mihai Axante
17.75 RON
CIA. O istorie politica 1947-2007
Frank Daninos
34.90 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Arhiva Mitrokhin : KGB in Europa si in Vest. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Despre autori

Christopher Andrew

Deocamdata in afara de "Arhiva Mitrokhin : KGB in Europa si in Vest", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Christopher Andrew.

Vasili Mitrokhin

Pe langa "Arhiva Mitrokhin : KGB in Europa si in Vest", autorul Vasili Mitrokhin a publicat si Arhiva Mitrokhin. Volumul II : KGB-ul in lume, aflata pe stocul librariei noastre si livrabila imediat.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter