Arheologie si istorie. Parohia Sfantul Nicolae Campina, jud. Prahova

Arheologie si istorie. Parohia Sfantul Nicolae Campina, jud. Prahova

40,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Recenzie Arheologie si istorie. Parohia Sfantul Nicolae Campina, jud. Prahova

 În cadrul acestui volum ne-am propus publicarea extinsă a cercetărilor arheologice derulate în anii 2008-2010 de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova în incinta Parohiei „Sfântul Nicolae” din cartierul Slobozia al oraşului Câmpina.

Cercetările fiind în derulare, concluziile vor fi unele preliminare. Elementul descriptiv va domina discursul. Vom reproduce o serie de informaţii ce ţin de rit şi ritual, determinări antropologice, inventar, toate contextualizate cronologic şi evolutiv unui cadru istoric mai larg. Observaţiile legate de evoluţia internă a necropolei vor aştepta cercetările viitoare, dar şi analize suplimentare ce cu siguranţă vor fi efectuate.

Deşi vom aborda şi problema cronologiei relative şi absolute, acest aspect va fi dezvoltat doar după finalizarea cercetărilor. De asemenea, vom evita studiile statistice legate de inventar, rit şi ritual, orientare, dimensiuni gropi etc, abordări ce ar avea în acest stadiu al cercetărilor doar o valoare relativă.

Publicarea de etapă a acestei necropole face parte dintr-o abordare metodologică, ce are la bază credinţa că timpul când un obiectiv arheologic trebuia să fie cercetat exhaustiv pentru a vedea lumina tiparului, nu mai reprezintă un reper „strategic”.

Cercetătorii interesaţi, dar şi publicul, se pot bucura de o serie de descoperiri cu adevărat spectaculoase şi în acelaşi timp interesante, ce cu siguranţă vor genera numeroase discuţii şi interpretări.

Pentru a contextualiza cercetările istoriei locului, în volum a fost inclus şi un text ce are două părţi în care sunt expuse informaţii privitoare la evoluţia Parohiei „Sfântul Nicolae”.

Colectivul de cercetare a beneficiat de prezenţa şi sprijinul părintelui paroh Petru Moga, ce a înţeles că omul are dreptul la spiritualitate indiferent unde îl poziţionezi pe scara devenirii sale şi reperele istorice şi morale la care ne raportăm. - Alin Frinculeasa, ianuarie 2012

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Arheologie si istorie. Parohia Sfantul Nicolae Campina, jud. Prahova", publicata in 2 categorii, Stiinte / Arheologie, Istorie / Diverse, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 27.12.2017. A fost scrisa de Alin Frinculeasa si a fost publicata de editura Cetatea de Scaun. Se poate cumpara cartea Arheologie si istorie. Parohia Sfantul Nicolae Campina, jud. Prahova prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Arheologie si istorie. Parohia Sfantul Nicolae Campina, jud. Prahova" este de 40 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

ISBN: 978-606-537-110-1
Pagini: 262
Format: 17 x 24 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: arheologie , istorie

Pret Arheologie si istorie. Parohia Sfantul Nicolae Campina, jud. Prahova

Produse similare si recomandari

Arheologia interzisa
Cremo Michael A
80.91 RON
Introducere in arheologie
Abigail Wheatley, Struan Reid
49.99 RON
Istorie. Caiet de lucru clasa a IV - a
Alexandra Manea, Liliana Ioan, Maria Gardin, Florin Gardin
10.00 RON
Istorie. Manual pentru clasa a XI - a
Elena Emilia Lica, Emil Poama, Florentina Dondorici, Gheorghe Dondorici, Vasile Ionescu, Octavian Osanu, Ioan Scurtu
22.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Arheologie si istorie. Parohia Sfantul Nicolae Campina, jud. Prahova. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Alin Frinculeasa

Deocamdata in afara de "Arheologie si istorie. Parohia Sfantul Nicolae Campina, jud. Prahova", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Alin Frinculeasa.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter