In apararea pietelor

In apararea pietelor

Editura Curtea Veche
40,00 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Colectia: Profit

Recenzie In apararea pietelor

O carte matură, alertă, scrisă cu pasiune, claritate şi competenţă.
Sunt invocate principii şi oferite soluţii solide la provocările actuale. Citiţi-o!
- MUGUR ISĂRESCU, Guvernatorul BNR

Apărută la momentul potrivit, cartea, scrisă de fostul meu coleg şi consilier, conţine argumente-cheie despre cum pieţele funcţionale pot readuce creşterea economică sustenabilă şi, astfel, ieşirea din criza curentă. - JEROEN KREMERS, fost Director Executiv al FMI

„De cine şi de ce au pieţele nevoie să fie apărate?“ Dacă am fi reuşit să creăm un capitalism performant, atunci n-ar fi fost nevoie de această carte!
Într-o economie bazată pe principii liberale, „piaţa îi ajută pe cei îndrăzneţi“ (ca să-l parafrazăm pe Virgiliu). E accesibilă pentru nou-veniţi, îi răsplăteşte pe cei care-şi asumă riscuri, îi penalizează pe cei care nu respectă regulile. Astfel, ea asigură prosperitatea. Dar, la noi şi nu numai, piaţa nu-i aşa cum ar trebui să fie. Şi nu e de vină doar criza mondială!

Cartea vă oferă o perspectivă asupra modului în care s-au pliat principiile liberale pe mentalitatea şi cutumele societăţii româneşti. De peste 20 de ani, viaţa românului e o perpetuă tranziţie, în care multe reguli rămân neclare, incoerente şi părtinitoare. Ele favorizează extragerea de rente şi întârzie apariţia pieţei mature şi, implicit, a clasei mijlocii.

În carte se regăsesc articole şi interviuri ale autorului, apărute în presă în perioada 2007–2012. Ele susţin că pentru rezultatele nesatisfăcătoare nu trebuie blamat capitalismul, ci dimpotrivă, lipsa unui capitalism performant.

Lucian Croitoru s-a născut în 1957, la Otopeni. A absolvit în 1982 cursurile Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică din cadrul ASE, iar în 1995 a devenit doctor în economie. A urmat o serie de cursuri în străinătate, la: Economics Institute at Boulder — Colorado (1993), Centre for Central Banking Studies din Londra (1999) şi Joint Vienna Institute — FMI (2001). În 1994 a urmat un stagiu de cercetare oferit de The British Academy la London School of Economics and Political Science — Centre for Economic Performance.
Începând din 1998, a activat ca profesor asociat de macroeconomie internaţională, în cadrul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE.
De-a lungul anilor, a fost cercetător, partener în diverse programe şi consultant pentru numeroase instituţii româneşti (Institutul de Economia Industriei, Bucharest Investment Group, Institutul European din România) şi internaţionale (ACE Phare, USAID, IRIS).

În perioada 2003–2007, a lucrat la FMI (Washington), în calitate de consilier principal al directorului executiv pentru Armenia, Bosnia, Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Georgia, Israel, Olanda, Macedonia, Moldova, România şi Ucraina.
Lucian Croitoru a lucrat între 1991 şi 1995 ca expert în Departamentul pentru Reformă Economică al Guvernului României. În 1998 a fost consilier principal al ministrului de finanţe. În 2000 a fost consilier personal al prim-ministrului Mugur Isărescu. În perioada 1998–2003 a fost consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, funcţie pe care a reluat-o în 2007, după întoarcerea de la Washington.

A scris (atât în română, cât şi în engleză) numeroase articole pentru presa tipărită şi online, este periodic invitat la emisiunile economice televizate, susţine discursuri la conferinţele naţionale şi internaţionale şi a publicat mai multe cărţi pe teme economice.
În 1995, a fost distins cu Premiul Petre S. Aurelian al Academiei Române pentru cea mai bună carte de economie. Este Mare Ofiţer al Ordinului Steaua României, al cărui membru e încă din anul 2000.

Lucian Croitoru este doctor în economie, e profesor de macroeconomie, a lucrat 4 ani la FMI ca reprezentant al României şi, în prezent, este consilier pe probleme monetare al guvernatorului BNR.
În 2009, a fost nominalizat candidat la funcţia de prim-ministru, dar guvernul său nu a fost validat de Parlament.

Cartea "In apararea pietelor" a fost publicata in categoria Economie / Economie mondiala si inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 24.12.2017. A fost scrisa de Lucian Croitoru si a fost publicata de editura Curtea Veche. Se poate cumpara cartea In apararea pietelor prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "In apararea pietelor" este de 40 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Aparitie: 2012
ISBN: 978-606-588-323-9
Pagini: 416
Format: 15 x 23,5 cm
Nr. Volume: 1
Limba: ro
Subiecte: piete

Pret In apararea pietelor

Produse similare si recomandari

In apararea pietelor
Lucian Croitoru
40.00 RON
Cum sa iti gasesti clienti
Francine Carton
29.90 RON
Centrele de putere ale lumii
conf. dr. Vasile Paul, Ion Coscodaru
20.00 RON
Economia, firma si managementul bazate pe cunostinte
Nicolescu Ovidiu, Luminita Nicolescu
39.00 RON
Evolutia gandirii economice. Editia a IV-a
Gheorghe Popescu
129.00 RON
Modelare & Simulare economica. Breviar
Camelia Ratiu-Suciu
16.00 RON
Politici macroeconomice de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana
Marius Bacescu, F. Dumitrescu, Angelica Bacescu-Carbunaru, Monica Condruz-Bacescu
49.00 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea In apararea pietelor. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Lucian Croitoru

Deocamdata in afara de "In apararea pietelor", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Lucian Croitoru.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter