Alexandru Vaida Voevod : Putere si defaimare

Alexandru Vaida Voevod : Putere si defaimare

Editura RAO
34,99 Lei
021 316 70 53
Cumpara cartea

Info

Anul aparitiei : 2010; Numar de pagini : 192; ISBN : 9786068251936

Recenzie Alexandru Vaida Voevod : Putere si defaimare

Volumul este o ofertă către istorici mai tineri de a nu abandona istoria politică şi de a nu ceda "teritoriul" lor de activitate diletanţilor.

Personalitatea lui Alexandru Vaida Voevod merită o monografie bine documentată, care să cumuleze cercetările, să valorifice un material documentar amplu. Intenţia noastră, prin publicarea acestui volum consacrat lui Alexandru Vaida Voevod, vine în prelungirea cărţii tipărite în 1993 şi nu este o reeditare a ei.

Timpul scurs până acum a dus la apariţia mai multor studii care au avut ca obiectiv analiza unor momente importante din viaţa sa politică până după înfăptuirea României Mari. Prima parte este dedicată acestei perioade, însoţită de corespondenţa sa cu Cancelaria Arhiducelui Franz Ferdinand, cu Aurel C. Popovici, etc.

În această primă parte mai este vorba de răspunsuri la scrisorile lui Vaida deja publicate de către Keith Hitchins. Urmează un studiu consacrat demersului lui Aurel C. Popovici şi Vaida în vremea Primului Război Mondial la Viena, Geneva şi Berlin fără a trece peste conjugarea efortului lor cu Bucureştiul, ceea ce conferă o dimensiune aparte a tot ceea ce au întreprins cei doi prieteni de-a lungul timpului.

Punctul central îl reprezintă schimbările de opţiuni în relaţia cu Budapesta, bazate pe proiectul lui Popovici discutat în studiul respectiv. Importantă este evoluţia lui A.C. Popovici reflectată de ultimele sale scrisori şi studii care îi preced moartea prematură la numai 54 de ani.

A doua parte o reprezintă dosarul său, întocmit de Siguranţa Statului după 1945, la scurt timp de la instalarea guvernului Groza în România.

Libraria noastra este onorata sa va prezinte cartea "Alexandru Vaida Voevod", publicata in 2 categorii, Istorie / Istoria romanilor, Istorie / Personalitati istorice, iar inregistrarea noastra a fost actualizata ultima oara la data de 23.12.2017. A fost scrisa de Liviu Maior si a fost publicata de editura RAO. Se poate cumpara cartea Alexandru Vaida Voevod prin comanda online (nu sunteti obligati sa va creati un cont) sau, daca va e mai confortabil, puteti sa ne contactati telefonic la numarul din header iar operatorii nostri ca vor prelua comanda. Pretul "Alexandru Vaida Voevod" este de 34.99 RON, include toate costurile, mai putin transportul.

Caracteristici

Format: carte
Limba: ro

Pret Alexandru Vaida Voevod : Putere si defaimare

Produse similare si recomandari

Gherla-Lăteşti
Paul Goma
26.00 RON
Bucuresti si bucuresteni de ieri si de azi
Victor Bilciurescu
20.00 RON
De la istoria critica la criticism
Alexandru Zub
7.09 RON

Comentarii si recenzii

Incurajam utilizatorii inregistrati sa scrie recenzii de calitate pentru cartea Alexandru Vaida Voevod : Putere si defaimare. Dupa ce acestea vor fi aprobate de echipa noasta editoriala, autorii recenziilor vor primi puncte de discount, cupoane valorice sau alte avantaje.
Daca aveti deja un cont, autentificati-va, daca nu, va rugam sa va creati un cont.

Liviu Maior

Deocamdata in afara de "Alexandru Vaida Voevod : Putere si defaimare", in libraria noastra nu mai avem nici o alta carte a autorului Liviu Maior.

Carti
Carti
Cont
0213167053
Contact
Ajutor
FB
Blog de carti
Tweeter